Årsfesten och Prestationspriser

Publicerad 21/02/2014 av
Hjärtligt tack till alla som engagerade sig inför, under och efter årsfesten!

Tillsammans gjorde vi en riktigt lyckad årsfest som vi hoppas kommer att leva vidare många år framöver. Under kvällen delade vi ut flera prestationspriser som Tyrs kommitteér nominerat ut. Här kommer en lista på alla som uppmärksammades. 

 

---

Årets Stolpmästare

De nominerade hanterar järnspett och buntband med stor pondus. Utöver sina stora insatser vid utsättning och inhämtning rycker de villigt ut vid såväl falsklarm som riktiga stolpkriser. Friska Karlstad vill ödmjukt tacka årets stolpmästare.. 

 Eva Trangius och Leif Sahlin!

---

Årets spridare-av-glädje-och-positivt-bemötande

Det går inte att träffa den nominerade utan att entusiasmeras av hans glada lynne och oändlig idérikedom. Orden ”nej” ligger sällsynt i hans mun och även misslyckanden blir till härlig självdistans och nya leenden. Friska karlstad och ok tyr tackar för det..

Jonas evaldsson

---

Årets Engagemang

För hans breda arbetsinsatser för ok tyr under 2013 med framförallt den framgångsrika ledningen av Friska karlstadprojektet..

 Tom Hollowell

---

Årets Sprinter

I Värmland gav hon inte d16 tjejerna en chans och hon var nära att även slå de äldre i värmland park tour. Hon toppade året med en sjunde plats på usm. Det är prestationer som gör lovisa martinsson till årets sprinter.

---

Årets Tyrann

Orienteringssporten växer och en ny gren kommer till. Den internationella konkurrensen i dessa sporter är naturligtvis mycket större än den inhemska. Att då ta medalj i sitt första internationella mästerskap gör att årets tyrann tveklöst är pontus kullin alfredsson

---

Årets lag 

Årets daladubbel var kall även för att vara daladubbeln. Den första dagen lyckades årets lag inget vidare men likt alla stora lag reste de sig på nio och presterade på topp i kylan på patrulltävlingen dagen efter. Årets lag bestod av Agnes creutzer och hanna nilsson

---

Årets komet

”vad hände där lixom…??” var det första som hon sa efter målgång. Att kapaciteten finns och fanns är det inget tvivel om och det var därför extra roligt att som ledare vara med om ögonblicket då Sofie gustavsson nådde en åtråvärd a-final plats på medel sm för D20

Sofie Gustavsson

---

Årets lagresultat

Inte sedan 2002 har ok tyr haft en bättre placering, på 25manna än 2013. därför går årets lagreslutat utmärkelse för 27:e platsen till:

Johan S
Johanna K
Linda T, M
alin L, Sofie G, Malin J
Elin RZ, Märta RZ, Lotta RZ, Ebba E
Alexander M, Anders L, Johan W, Tobias Ö
Urban L, R
olf W, Magnus A, Johan G
Per-Anders B, Erik F, Emil W, Jesper KA
Sixten W
Henric B
My W

---

Årets fotograf

Pris för alla fantastiska bilder i vått och torrt, träning som tävling. Hoppas vi får se många fler.

Marcus jonsson

---

Årets långloppscyklist

Har på allvar tagit klivet upp bland elitåkarna i långloppskuppen. Ett svårt kliv som han tog snabbt och visade gång på gång att det inte varit någon engångsföreteelse med topp 30- resultat och med en 18:e placering som bästa går priset till Johan fryksenius

---

Årets värmlandscyklist

Ett smguld och ännu en totalseger i långloppscuppen, anna levererar vämlands största framgångar inom mountainbike

Anna Davidsson

---

Årets cykelledare

Jesper har varit en av nyckelledarna på onsdagar och bjudit på sina favoritleder runt om i karlstad. Han bjuder på sig själv och uppskattas av alla, onsdagarna längtar man efter! Jesper har ett tydligt fokus på att alla ska kunna vara med vilket även genomsyrar hans engagemang i klubben med fokus på motionären.

Jesper B

---

Årets resenär

Ungdomskommiténs verksamhet präglas av kontinuitet. Vi gör i princip samma saker varje år. Men inte 2013. då åkte vi utomlands. Till katalonien! Och sedan kom de och hälsade på. Allt tack vare magnus albinssons tänk utanför boxen och villja att springa i backarna i Pyrenéerna.

---

Årets lägerdeltagare

Åka på läger är det roligaste våra ungdomar vet. Som tur är finns det ledare som gillar det lika mycket. För ledande i Dejelägret, värmlandslägret och rikslägret utses pär nyman till årets ledare.

---

Tävlingskommitténs pris

Har på senare år tagit på sig ett stort antal tävlingsledaruppdrag på både stora och små arrangemang. Jobbar i det ”tysta” men får saker att hända

Ann-sofie hultsved



Tack!

Evelina och Michelle




Sommarjobb för ungdomar i OK Tyr

23/02/2014

Vill du sommarjobba med orientering? Karlstads kommun erbjuder via OK Tyr feriejobb för ungdomar. Senast 8 mars behöver du anmäla intresse.

OS-femmilen flyttar Tour Tyr-starten

21/02/2014

Det är svårt att hinna träna själv när det är OS ;). Förra helgen flyttade vi Tour Tyr-starten för att hinna se skidstafett. Det blir en flytt även den här helgen. Söndags-touren startar klockan 11, direkt efter OS-femmilen.