Klubbaktiviteter

Cykelsektionens återkommande aktiviteter

Vårläger

Återkommande träningsläger på t ex Isaberg eller i Falun. Se nyheter här på hemsidan eller vår FB-grupp "OK Tyr Cykel" där inbjudan kommer upp!

Höst och Barn & Ungdomsläger i Trysil 

Återkommande läger, vi har varit där flera år i rad och det är en succé varje år! Trysil Bike Arena är ett suveränt ställe att cykla på, det finns något för alla! 

Onsdagsträningar

Dag: Onsdagar under cykelsäsong (ca mars-september)

Tid: 18:00-20:00 (ca)

Plats: KMTI (men se FB för eventuellt alternativ samlingsplats)

För vem: Medlemmar i OK Tyr

Upplägg: Stig & distanscykling i minst tre olika grupper

Se FB "OK Tyr Cykel" för upplägg på pass samt ledare några dagar innan onsdag. 

För att delta i onsdagsträningarna ska du vara medlem i OK Tyr, men det går självklart att komma och provcykla med oss en gång innan du betalar in medlemskap!

Lugn Grupp

Lite lugnare tempo, vi väntar in varandra efter stigpartierna. Lite mer lättcyklade fina, flowiga stigar, ca 15-30 km. 1,5-2 timmar. Oftast ut på Sörmon. Här passar bra att följa med som nybörjare!

Långloppsgruppen

Högre tempo, inte så mycket stopp efter vägen. I2-skogen och ofta Hertsöga och Sörmon, ca 20-50 km, ca 1,5-2 timmar. Blandat grusväg, stig och mer teknisk stig. Du bör ha vana av att cykla i skogen och ha god kondition.

Stig-Grupp:

"Lagom tempo" inte så mycket stopp men vi väntar in efter stigpartierna. Vi håller oss oftast i I2-skogen, mycket stig och ofta lite mer teknisk sådan. Ca 10-20 km, 1,5-2 timmar. Vana av mer teknisk stigcykling är nästan en förutsättning för att hänga med.

Frågor om grupper, vill du veta mer eller kanske hjälpa till med att vara ledare på onsdagar? Maila cykel@oktyr.se