Ungdom

OK Tyrs ungdomsverksamhet inom orienteringslöpning vänder sig till alla barn och ungdomar från ca 5 till 16 år.

Barn 5-8 år

Verksamheten kallas för Miniatyrerna och pågår varje vår och sensommar.

Fokus för Miniatyrerna är att barnen har roligt i skogen. Det är roligt att lösa problem med karta och hitta kontroller, leka lekar där orientering ingår och att få en vana att röra sig i skog och natur. Barnen delas in i olika grupper beroende på ålder och tidigare erfarenhet av orientering. Alla barn från ca 5 år som vill prova på eller lära sig mer om orientering är välkomna!

Grupperna leds av engagerade föräldrar till barnen som deltar. För att det ska fungera bra i grupperna finns det också hjälpledare i form av andra föräldrar till barn i gruppen.  Att vara hjälpledare är väldigt kul och alla som vill hjälpa till är efterlängtade!

Ungdomar 9-16 år

Orienteringsträningen för ungdomar finns i 4-5 olika träningsgrupper, beroende på hur många som är aktiva och tillgången på ledare. Grupperna är indelade efter ålder men man kan alltid träna och delta oavsett vilket utvecklingsskede man befinner sig i. Varje grupp har ett ledarteam som tar hand om träning m.m. Både intresserade nybörjare och ungdomar som har orienteringserfarenhet är välkomna att delta på träningarna.

I träningsgrupperna tränar vi för att tävla i orienteringslöpning men även ungdomar som inte avser att tävla men tycker om att träna och orientera är mycket välkomna.

Tveka inte att höra av dig!  ungdom.orientering@oktyr.se