Brita Högqvist

Publicerad 05/03/2014 av
Tyr-medlemmen Brita Högqvist har lämnat oss övriga Tyr-medlemmar i sorg och saknad. Brita stämplade vid sista kontrollen efter en längre tids sjukdom.

Brita var under många år en trogen Tyr-medlem.Hennes främsta insats var som ledamot i tidningskommittén i 16 år (1977 –1992). Brita sågs även ofta i sekretariatet då klubben arrangerade tävlingar. Inte så konstigt, då hon var en hejare på skrivmaskin, snabb som blixten. Att skriva resultatlistorna var något hon gärna gjorde, och som hon gjorde det.

Det var tack vare hennes livspartner Lennart som hon involverades i OK Tyr, men  även de trogna Tyrarna Sören och Anita Johnson bidrog till att Brita blev intresserad av orienteringssporten. Brita kom att springa några tävlingar per år på motionsnivå, där ibland O-Ringens 5-dagars. Barnen Per och Anders följde hon med stort intresse och inlevelse. Att heja på deras framfart var för henne en självklarhet, och ute på tävlingar såg man henne ofta vid ”ringside” – om hon inte själv deltog i tävlingen. Brita medlemi Skogsflickornas klubb i Värmland.

Brita efterlämnar barnen Anders och Per med familjer. Det är med saknad vi Tyrare minns Brita.

 

Jonny Jonsson

Fonden till Tyrares Minne

05/03/2014

I oktober 1973 avled Verner Gäfvert, f.d. ordförande i OK Tyr och hängiven sin klubb och sin sport. För att hedra Verners minne beslöt OK Tyrs styrelse 1973 – i samråd med de närmast anhöriga – att en fond skulle bildas, i vilkens uppbyggnad Verners många vänner inbjöds deltaga.

Löpskolning i Våxnäshallen

04/03/2014

Lördagen den 8 mars finns det möjlighet för er över 12 år att få löpskolning i Våxnäshallen. Vi börjar kl 9 och håller på till 11. Välkomna!