Klubbkväll 21 Juni

Publicerad 19/06/2016 av
Tisdagen den 21 juni anordnas en klubbdag för alla medlemmar i OK Tyr

Vi träffas vid Tyrstugan kl 18 för att träna tillsammans eller bara vara med och njuta av stämningen. Det kommer att bli en cykelstafett för ungdomar och vuxna. Väljer man att orientera så är det förra årets succé som väntar, Rävjakten ! För de yngsta och deras föräldrar erjuds en orienteringsbana. Dessutom kommer det att bjudas på nygrillade hamburgare, kaffe och tilltugg. O-ringen 2017 finns på plats för att informera om vårt gemensamma arrangemang. Livelox kommer Pär Nyman att berätta mer om, ca kl 20 . Vi blir många denna kväll så ta gärna cykeln eller samåk för mindre trängsel vid stugan. Ta med egen plastficka om du ska springa Rävjakten.

Info om Rävjakten:
Rävjakt går ut på att hinna ta så många kontroller som möjligt under den tid det tar för Räven att ta sig från Start till Mål. Låter kanske enkelt, men naturligtvis finns det några hakar.

När starten går (masstart tillämpas) börjar Räven gå längs en förbestämd bana markerad med en linje på kartan. Löparna däremot börjar med att springa till valfri kontroll. Efter man har stämplat med sportidentbrickan vid kontrollen gäller det att hitta Räven för att få en stämpel på den stämpelenhet som räven bär med sig. Därefter fortsätter löparen att plocka valfria kontroller i skogen och mellan varje kontroll i skogen så besöker han räven för att stämpla rävens kontroll.

Målgång sker när löparen stämplar i målenheten som Räven plockar fram när han kommer till målet. Så länge Räven INTE har plockat fram målenheten är det tillåtet att sticka ut och ta fler kontroller. Således är det OK att komma i mål långt efter Räven men man ska vara medveten om att det kan spela roll hur snabbt man tar sig till målet och målstämplar. Det är nämligen så att om flera löpare har samma antal kontroller efter justering med handikappet så används måltiden för att sära på dessa.

Målet är alltså att få så många kontrollpar som möjligt.

Vinner gör den som har flest poäng efter att man har multiplicerat antalet kontrollpar (en skogskontroll + rävkontroll) med löparens handikapp. Handikaptabellen kan man se här nedan.

 OBS! Viktigt att komma ihåg är att man bara får ta en kontroll åt gången och löparen måste tillbaka till räven för att ta rävkontrollen innan han/hon kan ge sig ut i skogen och stämpla en ny kontroll. Detta gäller även för den sista kontrollen man tar innan man går i mål.

 Handikapptabell Rävjakt i Tyrskogen 2015

 Deltagare som är aktiva orienterare ska använda handikappet för sin normala tävlingsklass.

Deltagare som inte är aktiva orienterare ska använda handikappet som motsvarar sin ålder och kön.

HD6   1,7
HD8   1,6
HD10 1,5
HD12 1,4
HD14 1,3
H16 1,1    D16 1,2
H18 1,0    D18 1,1
H21 0,9    D21 1,0
H30 1,0    D30 1,1
H40 1,1    D40 1,2
H50 1,2    D50 1,3
H60 1,3    D60 1,4
H70 1,4    D70 1,5
H80 1,5    D80 1,6

 - Handikappet multipliceras med antalet kontrollpar som deltagaren tagit och detta ger då deltagarens poäng i leken.

- Ett kontrollpar är en skogskontroll + rävenkontroll #100.

- Varje skogskontroll räknas endast en gång.

- Målstämpeln motsvarar #100 i sista paret.

- Måltiden antecknas, då detta är utslagsgivande vid lika antal poäng.

 

 /Styrelsen 

Ledträning på torsdagar

25/06/2016

Ifjol provade vi ett nytt grepp under sommaren med ledlöpning. Det slog så väl ut att vi kör även denna sommar.

20 Tyr-ungdomar på Ministadsloppet

19/06/2016

Ca 1250 meter full fart är det som gäller på Karlstad Ministadslopp. Det var många Tyr-ungdomar på plats och 20 st sprang för OK Tyr i lagtävlingarna.