Ordföranden om träningen

Publicerad 30/03/2017 av
Elitkommittén har gått och blivit träningskommittén för att bättre spegla kommitténs inriktning. Ny ordförande i kommittén är Johannes Svensson, 32 år – en återvändare. Här är hans tankar om Tyr, träning och tävling.

-  Alla ska känna sig välkomna att delta i OK Tyrs träningsaktiviteter. Därför är det viktigt att alla nya blir väl omhändertagna. Vi ska inte exkludera någon, säger Johannes.

Träningskommitténs ordförande sedan i november är tyrare via modersmjölken. Fram till högre studier i Göteborg kutade han flitigt orientering i Tyrdressen.

Efter en åtta år lång exil, som också inrymde fem år i Jönköping, flyttade Johannes till Karlstad med sin Kajsa och lilla Klara, 2 år, i somras.

Han var miniknatare när OK Tyr nådde sina största framgångar i slutet av 1980-talet och i början av 1990-talet. Framgångar som toppades av Tiomilasegrar två år på raken och SM-guld i herrstafett.

- Det kanske är för mycket att hoppas på att vi ska komma tillbaka till den nivån men en elitklubb med god bredd har vi förutsättningar för att bli igen. Vi har många duktiga ungdomar och juniorer.

- På seniorsidan ser det bättre ut bland damerna. Jag hoppas att de blir motorn till framgång och inspirerar herrarna.

-  Målet är att få upp en seniorvolym på sikt. Är vi många på våra träningar kan vi pusha varandra för att sedan också höja resultatnivån på tävlingar.

Elitsatsningen är annars lite nedtonad i det som träningskommittén för närvarande arbetar med.

-   I år har vi tre huvudmål: Tiomila, DM-tävlingarna och 25-manna. Vi jobbar mer med laget än enskilda individer.  Det hindrar inte att vi stöttar dem som vill satsa individuellt. Vi ska hjälpa dem på resan till målet, men målet får individen själv sätta upp.

Tiomila går i år för första gången på Västkusten, i Göteborg. Tyrs förberedelser inför den anrika stafetten har varit i gång under hela vintern genom de många träningar klubben ordnat.
Närmast väntar ett Tiomilaläger med tävlingar i Göteborg kommande helg.

I ett träningspaket ingår Västkuststafetten. Det är en tremannastafett för herrar och damer. Och nog märks det i startlistan att Tiomila är i faggorna. 130 herrlag och 70 damlag har Tyrs fyra lag, lika fördelade på herrar och damer, att tampas med.

Nu när vi går in i tävlingssäsong är det mest fokus på tisdagarnas Träna med Tyr. Träningen där ska hålla hög kvalitet och inrymma fart och karta som viktiga ingredienser.

Träningskommittén i OK Tyr består i år av: Johannes Svensson, ordförande, Anders Lindberg, Johanna Holtet, Ida Hyvönen, Jens Öström, Henrik Gustavsson, Pär Nyman, My Westlund och Olov Öström.

Har du synpunkter eller idéer kring träningarna i klubben är det bara att du hör av dig till Johannes eller någon annan i träningskommittén.

 

Nya viltbron problem för motions-ol

01/04/2017

Viltbron över Sörmons motorväg blir en tillgång för oss orienterare men trafiken över den kan bli ett bekymmer när människor och djur ska samsas.

Allans Prövelöp 2017 den 12'e april

28/03/2017

En gammal klassiker väcks till liv igen genom Örjan Beckius. Allans Prövelöp, tänkt som en trivsam och lagom stressig träningstävling inför vårens stora uppgifter.