Favoriter i repris

Publicerad 14/04/2019 av

Det blev favoriter i repris när Swedish League i orientering fortsatte på söndagen. Precis som i gårdagens medeldistans gick segrarna till Gustav Bergman, Ravinen och Tove Alexandersson, Stora Tuna.

Toves seger var dock långt ifrån självklar. Vid varvningen på arenan, en och en halv kilometer innan mål, ledde hon med 47 sekunder över Karolin Ohlsson, Järla. Vid målstämplingen skilde endast två sekunder. Detta efter 12 kilometers tuff orientering.

-   Orienteringstekniken har inte stämt den här helgen. Jag har helt enkelt inte varit tillräckligt fokuserad, menade hon.

Ändå blev det dubbelseger. Det säger en del om Toves kapacitet.

Karolin Ohlssons kommentar när hon sprungit i mål lämpar sig inte i tryck. Men när hon sansat sig sa hon att det ändå känns bra att veta att hon är så nära suveräna Tove Alexandersson.

-   Det känns att jag håller den nivå jag hade i fjol och det känns framför allt bra att få revansch efter en riktigt dålig medeldistans.

Trea kom Sara Hagström, IFK Göteborg.

Gustav Bergman, Ravinen var helt överlägsen i herrklassen. Segermarginalen till tvåan Emil Svensk, Stora Tuna var över tre och en halv minut.

-   Det var ganska tunga ben idag men jag har bra grundkapacitet och den fina terrängen passar mig riktigt bra. Jag har gjort två mer eller mindre prickfria lopp.

Martin Regborn från Örebroklubben Hagaby kom trea.

I H20 segrade Axel Granqvist, Ravinen, D20 vanns av Isa Envall, Hakarpspojkarna, H18 Viktor Svensk, Stora Tuna och D18 Klara Åkerman Sjöström, Västerås.

Swedish Leagues andra och tredje deltävling avgjordes mellan Säffle och Grums i Värmland. Ligan avslutas senare i vår med tre deltävlingar i Stockholmstrakten. 

 

Text: Per Nyström

Lyssna på Tove och Gustav efter Swedish League i Värmland

14/04/2019

Se och hör intervjuer med helgens dubbelvinnare Tove Alexandersson och Gustav Bergman på Svenska Orienteringsförbundets hemsida

Segrarna i SL Värmland

14/04/2019