Träningsläger Falun 3-5/5

Publicerad 08/05/2019 av
I helgen var vi 53 stycken OK Tyr cyklister som deltog i vårens träningsläger på Lugnet i Falun. Fredagskvällen inleddes med snö men resten av helgen var solig men kall. Många höjdmeter har det blivit under helgen och massa annan kul cykling!

Fredagkvällen inleddes som sagt med snö och någon enstaka plusgrad men som tur var hade vi fint väder med sol resten av helgen. Vi var flera på plats redan fredag vid lunch och passade på att kolla in arenan. Här ska vi värma upp med en av de byggda lederna "Gamla mormor" som är en snäll, lättåkt blå led.

Boendet var i 6-bädds-stugor på Lugnets Camping och jag tror vi fyllde upp nästan alla stugor. Det blev ett helt camp OK Tyr. Barn och ungdomar bodde själva i sina stugor och det var uppskattat! Sen om det blev så mycket sömn är en anna fråga...

Här har vi Ola och hans "Enduro-boys" utanför en av stugorna:)

MTB-cyklingen på Lugnet i Falun är varierad och ganska utmanande med mycket höjdmetrar. Det finns tre leder i olika längd 3,7 och 15 km samt tre byggda leder utför. XCO-banan här blev färdig 2018 och är byggd för att kunna hålla världscupstatus. På lördag fm höll proffsiga Keith Söderberg teknikpass för vuxna och vana cyklister på XCO-banan. Lisa höll i liknande pass för barn och ungdom. Här fick man verkligen utmana sig och tänja på sina gränser!

Lördag em så drog Simon, Patrik och Oscar som går på MTB-gymnasiet i Falun till Källviken med ett gäng och visade massa fina stigar där. Stort tack till Simon och Oscar för guidning!

På lördag em var flera av barnen ganska trötta efter allt cyklande så vi tog lite cykelvila och spelade frisbeegolf på Faluns fina bana. Kul aktivitet som alla kan vara med på!

Det har gått Enduro-tävling här i Falun och Keith guidade ett gäng på flera av dom SS (specialsträckorna) från 2018 på söndag fm. Perfekt då vi är några som planerar att tävla i Falun på ESS i höst. 

På söndag morgon kom MTB-proffset Emil Lindren, en av världens mest tekniska XCO-cyklister och höll i flera teknikpass. Här kunde alla vara med på något pass, från nybörjare till tävlingscyklist. Emil är fantastiskt duktig som instruktör och så bra med barn/ungdom. Otroligt uppskattat! Det blev en sen söndag em då vi hängde i skogen länge med Emil och tränade branta stenhällar utför, bunnyjump samt kul stafett bland annat. 

Här tittar vi på "hopp-linjen" tar man den med fart behöver man ha koll på vad man gör! Emil, Noah & Noah visar hur det ska gå till:)

 

Sammanfattat blev detta en väldigt lyckad helg och jag tror alla haft en kanonhelg. Detta är första året vi är i Falun på träningsläger efter att ha varit på Isaberg tre år i rad. Alltid lite risk att byta, Isaberg har varit jättebra men vi kan konstatera att Falun är mist lika bra. 

Mini 5-dagars 2019

14/05/2019

Allan har stämplat vid sista kontrollen

02/05/2019

Allan Jonsson, en av värmländsk orienterings största ledarprofiler, har stämplat vid sin sista kontroll. Allan var under 17 år ordförande i OK Tyr och han var starkt bidragande till OK Tyrs stora tävlingsframgångar under 1980- och 1990-talet.