Nu startar motionsorienteringen igen

Publicerad 11/08/2020 av
Sommarlovet är över - nu kör vi igång motionsorienteringen. Torsdagen den 13 augusti är du välkommen till I2-terrängen. Samling i närheten av Våxnäshallen.

Läckra I2-terrängen väntar på dig på torsdag när Tyrs motionsorientering startar igen efter sommarlovet. Samling är strax norr om Våxnäshallen. Nu under coronatider har vi utsträckt starttiden. Vi börjar klockan 16.30 och du kan starta fram till 18.30.

Parkera din bil i anslutning till Våxnäshallen eller ännu hellre: cykla eller spring dit!
Parkera inte på Autowåx-parkeringen.
Anmäl dig gärna till arrangemanget i förtid på Eventor.
I2-terrängen är fantastisk i många stycken. Du har en trevlig orienteringsupplevelse framför dig. Tänk på att det finns många stigar i terrängen uppkomna genom Stolpjakten genom åren. Alla är inte markerade på kartan. På ett par ställen finns otydliga stigar som berör bana 1 och 2. Stigarna har då markerats med vitt snitselband. Se upp när du passerar bilvägar. Det finns två skjutbanor på I2-skogen. Båda är förstås förbjudet området. Skjutbanorna ligger dock en bit från banstråken och ingen ska behöva hamna där.
Vi erbjuder fyra banalternativ: 2 km, lätt bana, för nybörjare, 3 km lite mer klurigheter men ändå lätt och mycket stigar att springa på. Bana 3 är knappt 4 km och har samma svårighetsgrad som Bana 4 (5,7 km), passar rutinerade orienterare. Dessutom finns möjlighet att ta vilka kontroller man vill (30 stycken totalt). Välj då kartan "Alla kontroller".
Som tidigare i våras erbjuder vi Veckans bana. Du springer när det passar dig bäst. Kartor finns för avhämtning vid Tyrstugan eller nedtankning på hemsidan från och med fredag. Då finns inga SI-enheter ute men kontrollskärmarna finns kvar.
Från och med den här motionsorienteringen välkomnar vi också deltagare från andra klubbar.
Läs pm innan du startar så att du vet vilka förutsättningar som gäller: https://eventor.orientering.se/Events/Show/28953
Det finns en del att tänka på i dessa coronatider.

Välkomna önskar arrangörsgänget i OK Tyr

Prova veckans bana

14/08/2020

För er som missade möjligheten att springa motionsorienteringen vid Våxnäshallen finns fortfarande chansen att kuta banorna. Fram till och med torsdag den 20 augusti finns Veckans banor tillgängliga.

Inför höstens Motions-OL

08/08/2020

Den 13/8 startar höstens omgångar med Motionsorienteringar igen. Även som icke Tyrare kan du nu delta.