Owe Olsson har gått bort

Publicerad 12/09/2021 av
Jag har den smärtsamma plikten meddela att, Tyraren, Silverkarlen, Stenåldersmannen och Rådsfinnaren Owe Olsson stämplade vid den sista kontrollen.

Fredagsvandrarna var på fjället och vandrade. Uppe på fjället ramlade Owe plötsligt ihop. Hjärt-lung-räddning påbörjades och fjällräddningen tillkallades, men hans liv gick inte att rädda. 

Owe hade sina rötter strax utanför Arvika. I och med värnplikten 1969/70 (om jag minns rätt årtal), blev Owe övertalad av dåvarande Tyraren Malte Larsson att bli Tyrare, samtidigt som Owe valde militäryrket.

Genom åren har Owe visat att han var en mycket duktig tävlingsledare och banläggare. På Värmlands regemente (I 2) hade han i många år funktionen chef för idrottsdetaljen och det var där han fick visa sin organisatoriska skicklighet. Många är de tillfällen då han bidragit till militära segrar i lag och stafett, men också individuellt inom sporterna orientering och orienteringsskytte.  

Innan Owe kom till OK Tyr tävlade han för Deje SF, där han bland annat blev DM-mästare i stafett och i nattorientering.

Owe hade många olika uppdrag inom OK Tyr, inte minst inom tävlingsledning och banläggning. Han var också elitledare under en period.

Owe blev 71 år och sörjs bland annat av hustru Marianne, dottern Sara och bonussonen Jonas. 

Jag har många goa minnen med Owe.

/Jonny Noreklint, OK Tyr och Skogskarlarnas klubb i Värmland

 

SIAC (touch-free) tillbaks 2021

12/09/2021

Traditionen med SIAC (touch-free) återupptas igen 2021. Med mindre begränsningar runt Corona vågar vi nu låna ut SIAC-brickor igen. Tack vare gott samarbete med Sportident kommer 200 brickor finnas för gratis utlån både på Lången och Korten.

Utbildningshelg - ny chans

08/09/2021

Välkomna till utbildningshelg på Selma Spa i Sunne, helgen den 20-21 november 2021. Anmälan senast 15 september