195 stolpar att leta efter i Hittaut

Publicerad 25/04/2024 av Olov Öström
På fredag den 26/4 startar Hittaut-säsongen i Karlstad-Hammarö. 195 kontrollstolpar finns då att leta rätt på. De är placerade på tio olika områden.

- Årets nyhet vad gäller områden är Norra Sörmon. Där har vi 15 enkla kontroller efter stigar som gör att man även kan cykla där, berättar Tyrs Hitta-utgeneral Anders Levin.

Precis som förra året blir det Hittaut på Jäverön. Där har kartan uppgraderats och svårighetsgraden har höjts en aning jämfört med ifjol.

- Förra året registrerade sig 2500 användare. Vi räknar dock med att det är det dubbla antalet personer som går på stolpjakt, säger Anders Levin.

Hittaut pågår i år till 31 oktober. Alla kontroller släpps direkt 26/4.

Några som är rätt dåliga på att registrera konto på Hittauts hemsida eller i appen är tyrarna.

- Jag hoppas att fler vill göra det i år. Det är bra för statistiken ju fler vi blir och det generar i sin tur ökade bidrag säger Anders.

Hittaut finns både som digital karta och i pappersformat. Pappersutgåvan kan du hämta i Tyrstugan, på universitet, stadsbiblioteket, badhuset och Kilenegården samt ytterligare ett tiotal ställen.

Registreringen görs via Hittauts hemsida eller app.

Här är Hittauts områden i år:
Centrala Karlstad
Norra Sörmon
Skutberget
Jakobsbergsskogen
Kronoparken
Våxnäs

Jäverön
Getingberget
Kilenegården
Mörmon/Lillängen
Hittaut finns också på nio andra ställen i Värmland.
Mer info om denna förträffliga motionsaktivitet hittar du på hittaut.se

Lagen till 10-mila - nu med information om resa och boende

28/04/2024

Nu är lagen till 10-mila uttagna. Nu finns även information om resa och boende. På onsdag kväll kl 19:30 kör vi en digital träff med genomgång för dam- och herrlagen. Inbjudan till den kommer senare under veckan. Ungdomarna får information direkt från sina ledare.

Izabella tog SM-guld på natten - och Anton brons

13/04/2024

Vilken succé det blev för Tyrjuniorerna vid natt-SM på fredagskvällen! Guld till Izabella Ljungberg i D18 och brons till Anton Jonsson i H18.