Våxnäshallen och Tour Tyr

Publicerad 23/11/2014 av
I kommande vecka är det start för ytterligare två Tyrträningar. På torsdag rullar intervallträning i Våxnäshallen i gång och på söndag är det säsongspremiär för Tour Tyr.

Torsdagsintervaller har starttid 18.30, då vi börjar med jogg och uppvärmning.

Leif Martinsson har skött träningen på ett förtjänstfullt sätt under många år. Leif drar sig tillbaka i vinter (han leder dock de första träningarna) och lämnar över till Pär Nyman och Sixten Westlund, som turas om att leda träningen.
Tour Tyr-starten på söndag blir vid Kilenegården på Hammarö. Lars-Håkan Bengtsson lägger premiärbanorna.
Tour Tyr följer de senaste årens upplägg. I början på vintern är det mer fokus på distans än ol-teknik. När vi kommer fram på vårsidan skruvar vi upp ol-teknikinslaget. Träningen startar klockan 10.30.
Banvarianter finns från 45 minuter upp till närmare två timmars löpning. Ta gärna med dig plastficka till träningen. Vätskekontroller finns.
Den efterföljande söndagen, 7 december, gör Tour Tyr ett temporärt uppehåll. Då arrangeras i stället Skinkloppet vid Tyrstugan. Mer info om det kommer senare. 

Dags anmäla till skidlägret i Mattila

24/11/2014

Vinter och skidläger i Mattila hör ihop med OK Tyr. Den 15 till 18 januari arrangeras vinterns skidrännarläger hos Kurt Eide i naturfagra och skidfina Mattila fyra mil nordväst om Torsby.

Kylklampsstart på onsdag

16/11/2014

På onsdag börjar en ny säsong av populära nattcupen Kylklampen. Första deltävlingen går vid Österängarna strax utanför Molkom.