Spännande upplösning i MTBO-cupen

Publicerad 20/09/2015 av
OK Tyr arrangerade sista delen i Svenska cupen i MTBO. Det var inte så många med men det blev dramatiskt värre i H21-klassen utan att värst många kände till det.

Förutsättningarna inför avgörandet i H21-klassen: Marcus Jansson, Garphyttan, kunde vinna även om han blev slagen av Anders Frisk, Attunda, i finalen. Men det fick inte komma någon åkare mellan Marcus och Anders.
I slutavgörandet var det tre åkare inblandade i denna masstart. Den tredje var Marcus pappa Thomas.

Till Thomas hade det utgått stränga stallorder från hustrun Lena innan tävlingen. Han fick inte schabbla till det och förstöra sonens möjligheter till slutseger.

- Det var ju lite nervöst. Det gällde ju för mig att ha koll på var både Marcus och Anders fanns, skrattar Thomas.
Nu vann Anders Frisk finalloppet med Marcus på andra plats. Pappa Thomas fann sin plats i ledet och blev trea, bara sekunderna efter tätduon. Med det blev Marcus slutsegrare i Sverigecupen och 5000 kronor rikare.

I damklassen vann helt programenligt Ingrid Stengård, Sibbovargarna, då stjärnan Cecilia Thomasson inte var med. Ingrid blev också cupvinnare.
Hemmasonen Pontus Kullin Alfredsson blev tvåa i totalcupen i H17-20 trots att han inte fick köra finalloppet. Han kunde i stället inkassera en massa beröm från deltagarna för den karta han hade MTBO-anpassat.
- Den bästa MTBO-karta jag kört på, var en deltagarkommentar.

Resultat OK Tyrs MTBO

Bilden: Eftersnack mellan pappa Thomas och sonen Marcus Jansson från Garphyttan. Marcus vann totalcupen.

Scouter i Tyrområdet 26 september

24/09/2015

Information om att flera hundra Scouter kommer under helgen genomföra Värmlandstrampen i Tyrterrängen. Tyrstugan kommer användas som sekretariat. Hälsningar Ingela Svensson Uthyrningsansvarig

Prova MTBO på söndag

16/09/2015

På söndag finns chans att testa MTB-orientering i Karlstad. Det finns öppenbanor att åka,där anmälan kan göras på plats. Det är också möjligt att anmäla sig till ungdomsklasserna strax innan start. Prova!