Lången och Korten provar nytt

Publicerad 18/09/2017 av
Lången och Korten kommer i år arrangeras helgen 4-5 november. Platsen blir återigen Skutberget med tävlingsområde på både norra och södra Sörmon. Tävlingen kommer bjuda på en del spännande nyheter och vi hoppas på god uppslutning.

Tävlingen har numer en egen logo (ovan) och en enkel hemsida (www.langenkorten.se).

På årets upplaga kommer vi att använda av oss "Touchfree" stämpling (SIAC) och genom ett samarbete med Sportident kommer vi kunna erbjuda gratis lån av en SIAC bricka för deltagarna som inte har en egen SIAC. Även andra SI-pinnar kommer fungera.

Vid anmälan i Eventor ska man radera sitt SI-nummer för att få en SIAC tilldelad som lån vid tävlingen.

Det kommer också finnas en ny klass som vi kallar O-Trail (liknande Challenge från O-ringen 2015-2016). Mycket enkla kontrollpunkter och väg/stor stig som tydliga vägval mellan kontrollerna. För den som vill och tror sig tjäna på det så finns också terrängvägval. Vi hoppas kunna locka andra intresserade terränglöpare än orienterare till dessa klasser. Det kommer finnas 5K, 10K och 15K att välja på.

Friska Karlstad/Hammarö har avslutning vid tävlingarna och vi hoppas kunna locka Stolpjägare ut i skogen på en bana också.

Det kommer som vanligt vara masstart vid lången och i år kommer ett antal deltagare/klasser att ha live-GPS tracking som gör att man kan följa loppet direkt på arenan.

Så tveka inte att anmäla er till en kul OL-avslutning på 2017 i Karlstad.

Tävlingsledare
   Mattias Persson
   Daniel Brohede

Nyhet med "O-trail"

20/09/2017

Älskar du att springa stig i naturen men är lite orolig för att läsa karta. Då tror vi att O-trail är den perfekta klassen för dig. Mycket lätta kontroller, enkla vägval och 3 olika längder på banan att välja på.

Välkommen till Sparvkaveln 2017

17/09/2017

Tisdagen den 19 september är det dags för Sparvkaveln. En klubbstafett där orienterare i hela klubben kan delta.