Dags att planera Ungdomens 10mila

Publicerad 12/06/2018 av
Enligt mig det roligaste orienteringsdygnet med OK Tyr's barn och ungdomar under hela året! 2017 var vi 37 stycken Tyr-ungdomar från 9-18 år som tillsammans med många ledare och föräldrar åkte på detta roliga äventyr. 2018 kommer vi bli ännu fler!!

2017 var OK Tyr tävlingens största klubb i HD12-stafetten med hela 5 lag. I D18- och HD18-stafetterna hade OK Tyr kombinationslag ihop med Kils OK och VästVärmlands OK.

2018 hoppas, och tror, vi att OK Tyr kan ställa upp med helt egna lag i samtliga stafetter, och därmed vara med i tävlingen "Världens bästa Ungdomsförening", som utses vid Ungdomens 10mila.

Det här är verkligen sommarens roligaste äventyr för barn och ungdomar i OK Tyr! Vi reser i stor buss till tävlingen, fredagen den 3/8 (i år i Götene). Stafetten för de yngsta lagen, HD12, börjar kl. 18.00 på fredagen. Vi sover i militärtält. Natten till lördag är det tävling för de äldre lagen, och man "smyger upp" och hejjar på i den mån man vill och orkar. Start 03.00 (HD18) resp. 05.30 (D18). Lunchtid lördag 4/8 går bussen hem till Karlstad igen. 

När det gäller tävlingarna så finns det plats för ALLA som kan ta sig runt en vanlig, enkel bana på egen hand. Vi är alltid många ledare som tar hand om gänget under hela resan. 

Det finns möljighet att springa parallella sträckor i alla stafetter, vilket betyder att man inte är ensam deltagare i sitt lag på sträckan. Det här är ett mycket bra sätt att minska pressen på barnen och det öppnar för att så många som möjligt kan delta på sin nivå. Banorna i den yngsta stafetten, HD12, är också vanligtvis väldigt enkla på U10mila.

Vi behöver boka buss, tält, vindskyddsplatser och anmäla lag under juni månad,  vilket betyder att vi måste ta in anmälningar så fort som möjligt. Samtliga som vill följa med till tävlingarna som del av OK Tyr Ungdoms resa anmäler sig via formuläret högst upp till höger på ungdomssidan på oktyr.se . Även medföljande ska anmäla sig.

Läs mer om tävlingen på www.u10mila.se.

Maila alla sorters frågor till oss ledare på ungdom.orientering@oktyr.se.

Inbjudan och PM

17/06/2018

Nu finns inbjudan och PM att ta del av! Se även "Tävlingen" för mer information om tävlingen!

Sprint-DM i Karlskoga avgjort

09/06/2018

100 startande Tyr'are varav 43 ungdomar, 28 av 63 DM-medaljer till OK Tyr och där 13 av 24 medaljer togs av Tyr-ungdomar. En succé för OK Tyr i årets första DM-tävling i orientering med andra ord!