LoK flyttar hem till Tyr-skogen 2018

Publicerad 01/06/2018 av
Förutom motionsorientering så var det länge sen det hölls någon tävling i de erkänt trixiga skogarna runt Tyr-stugan. Lången och Korten har därför valt att flytta hem till Tyr-terrängen 2018.

Med en revidering av kartmaterialet under sommar/höst 2018 är vi övertygade om att vi ska kunna erbjuda mycket trevliga och utmanande tävlingar i vår fina Tyr-terräng.

Området strax norr om Karlstad där vi också har vår klubbstuga ansluter norrut mot stora skogsområden som passar bra för ultradistansen på Lången. Delar av kartområdet är också mycket detaljrika och passar därför perfekt för söndagen medeldistans på Korten.

Tyr-stugan kommer bli TC och erbjuda servering, dusch och varm bastu när man kommit i mål.

Arbetet med kartrevidering och grov banläggning drar nu igång och vi kommer helt klart leverera 2 roliga orienteringsdagar i karlstad. För många av oss avrundar ju Lången och Korten OL-året och det måste så klart bli bra.

   

Inbjudan till vuxenkurs i orientering hösten 2018

03/06/2018

Under 8 tillfällen i höst mellan 16/8 till 4/10 hålls en vuxenkurs i orientering. Passa på att lära dig mer om och fördjupa dina färdigheter när det gäller att tolka och förstå en orienteringskarta. Sista anmälningsdatum är 29 juli!

Värmlandslägret 2018 genomfört i strålande väder

29/05/2018

2018 års Värmlandsläger i orientering genomfördes helgen 26-27/5 i Grums. En varm helg där våra värmländska ungdomar fick genomföra en serie bra teknikövningar och umgås över klubbgränserna tillsammans med ett gäng ledare.