Tävla tillsammans VGC

Publicerad 17/09/2018 av
Vilket lyckat event "Tävla tillsammans" blev! Vi var ett litet gäng som åkte iväg varav några nya ungdomar som var med och tävlade i VGC (Västgötacupen). Alla gjorde grymt bra prestationer!

Vi åkte från Karlstad tidigt på morgonen när det fortfarande var mörkt. Åtta på morgonen var vi framme i Tibro och det var bara att hoppa i cykelkläder och på cykeln direkt för träning på banan. Det var en fysiskt utmanande bana med bland annat en slalombakce man skulle uppför två gånger/varv. Från klassen 15-16 år kör man stora banan och lite kortare varv för de yngre klasserna. Banan var kuperad, mycket singletrack, någon brant utförslöpa, hopp och velodromkurvor. Tror de flesta av oss stortrivdes på den typen av bana!

Vi hade startande från OK Tyr i flera klasser, P och F10-12, UngdomSport, F15-16, HJunior, D och H30 samt Damelit. Först ut var klassen 10-12 år och Ungdom Sport, alla våra ungdomar gjorde strålande insatser (Frida, Hannes, Noah & Albin). De körde två varv på ungdomsbanan, slitigt men kul! Vi andra hejade och peppade efter banan!

Efter att ungdomarna kört var det start för klassen 15-16 år som körde hela tre varv på stora banan, tuff distans som Felicia Sohl fixade grymt bra!

Herr Elit, Herrar Junior, Dam Junior, Herrar 30, Damer 30 och Dam Elit startade samtidigt och här hade vi Noah Ekeberg (HJunior), Christoffer Molander (H30) Lisa Hällsten (D30) och Angelica Lindström (DamElit) till start. Tre varv för alla utom Noah som fick slita i fyra varv, grymt jobbigt men kul bana sammanfattar han det! Pallplats för både Angelica och Lisa som tyvärr inte har så hårt motstånd i damklasserna, fler tävlande damer efterlyses! Tävlingstiden hamnar på ca en timme för klasserna 15-16 år och uppåt. Angelica i Dam Elit som gjorde sin första VGC-tävling gjorde ett mycket bra race och är sugen på mer XCO-tävling!

XCO-tävlingar blir en heldag med massa kul cykelhäng, tävlande och hejande på varandra. Dagen avslutades med gemensam pizza på vägen hem.

Vi hoppas fler upptäcker denna roliga gren av MTB och att vi får med oss ännu fler på tävlingar nästa år! Fler event för ungdom kommer att anordnas inför 2019. Värmlandsserien är en liten inkörsport till XCO och gillar man den typen av tävlande är XCO superkul och maxpuls under tävlingen! Sen är ju det där trevliga hänget runtomkring tävlandet minst lika kul:)

PreO i Värmland

18/09/2018

Tag chansen att bli distriktsmästare för första gången på 2000-talet, den 30/9 vid Lillängshamnen i Skoghall. Träningsmöjlighet: Att gå en A- eller B-bana på Kristinehamn OKs SM-tävlingar den 29/9.

Ändringar i DM-stafettlagen

15/09/2018

På söndag är det DM-stafett i Hagfors. Tyr har anmält imponerande 34 lag i tävlingen. Det har kommit några återbud som betytt ändringar i bland annat H21, H40 och H50. Gå in på Eventor och kolla den nya laguppställningarna.