Träningsläger i Trysil OK Tyr Cykel

Publicerad 25/09/2018 av
I helgen som gick var ett stort antal cyklister från OK Tyr Cykel på träningsläger i Trysil. Hela 122 deltagare från 6 till 67 år! Strålande sol, massa cykling och trevligt umgänge bestod helgen av.

För andra året i rad anordnades ett gemensamt Barn & Ungdomsläger samtidigt med Höstläger för vuxna cyklister. Drygt 60 barn & ungdom, ca 40 färäldrar, ledare och ett 15-tal andra cyklister var med, totalt 122 personer. Hit kan verkligen alla följa med, barn som nybörjare och van cyklist. Det finns något för alla!

Lila Grupp i Bikeparken:

Vi var flera familjer som åkte upp redan på fredag morgon. Tyvärr var vädret inte det bästa och regnet öste ner, några utmanade regnet i full mundering med regnkläder och några höll sig inne på badhuset. Men vid 17-tiden på kvällen gav sig regnet och vi var flera som hann cykla litegrann. Jag (Lisa) passade på att reka nya banan Miss Piggy för att bedöma om vi kunde köra där med Orange grupp 9-13 år. Lite utmanande var den men jag bestämde tillsammans med Bosse (oxå ledare i Orange) att vi testar den på lördag! den innehöll hopp, dropp och branta utförslöpor bland annat. Gjorde såklart succe hos barnen som verkligen utmanade sig! Alla de äldre grupperna gillade den banan!

Blandade bilder från grupperna när de kör i Miss Piggy:

På lördagen hölls det två träningspass för de äldre barnen och ett på fm för de yngre barnen. På kvällen var alla rätt slitna men det röjdes runt rätt bra i stugorna ändå:) Lugnet före stormen i Lila Stuga:

De yngre grupperna tränade i Gullia och på teknikbanan bakom hotellet. Även en tur upp i liften och Magic Moose:

Svart Grupp och flera i Röd & Orange grupp cyklade hela vägen upp till Trysil-fjället för att åka Magic Moose ner:

Tre träningspass hade de äldre grupperna och vi körde samma färg-grupper som här hemma. Ibland körde hela gruppen tillsammans och ibland delade vi upp oss efter önskemål vad barnen ville göra. Det tränades på hopp, dropp, kurvtagning, stökig stig, wallride, pumptrack samt massa cykellek och filmande. 

Juniorerna Noah & Simon höll till en hel del i Röda & Svarta banorna, samt fixade "punka-kungen" Noahs punkor:

Helgen blev verkligen succe och det är mycket värt att cykla, leka, äta gott, hinna umgås och planera för OK Tyr Cykels framtid! Barnen lär känna varandra bättre och har väldigt kul tillsammans. Sen är det så härligt att se att vi hjälps åt och tar hand om varandra, det är nästan oundvikligt att det händer grejor när vi är iväg så många. Det blev några krascher bland annat och tyvärr en fraktur på en underarm. En pappa gjorde en lite värre vurpa i Bike-parken men uttryckte sköna "Man får ta en för laget":)

I Grön stuga gjordes en superinsats när man lyckades fördela fyra cyklar, två vuxna, och fyra barn (varav en 3-månaders och en 2,5 åring) i bilar hem pga bilhaveri!

Vi var många ledare på plats och vi vill tacka alla ledare, barn, ungdomar, föräldrar och vuxna cyklister som var med! Det är vi alla som bidrar till den härliga stämningen!

Ledare i Orange grupp ser lite lätt sammanbitna ut inför brant nedförslöpa:) Men det behöver vi inte vara, barnen är så duktiga och kör allt med bra kontroll! (Veronica & Lisa):

Vi hoppas såklart att vi kan anordna Trysilläger nästa år också och återigen tar vi med oss vad viktiga sådana här helger är för klubb-sammanhållningen!

Prova-på-tillfälle MTBO 29/9

26/09/2018

Nu på lördag den 29/9 kl 10-12 finns det chans att testa förmågan i mountainbikeorientering, MTBO.

Dags att anmäla sig till Daladubbeln - Resa och logi

25/09/2018

Nu är det hög tid att anmäla sig till Daladubbeln den 20-21 oktober. Vi behöver din anmälan till bussresa och logi senast 4/10 och sedan får varje patrull själva anmäla sig till tävlingarna på egen hand senast 5/10.