Tyrare som åker längd i vackert vinterlandsskap

Häng med till Mattila på Tyrs skidläger

Publicerad 04/12/2022 av
Säkra vintern och skidåkning – häng med OK Tyr på skidläger i Mattila. Traditionen föreskriver att OK Tyr har ett skidläger i Mattila. Det blir i vinter den 19-22 januari.

Du väljer själv om du vill tillbringa två eller tre nätter i natursköna och snösäkra Mattila. Kostnaden är ca 600 kronor per person och natt. För ungdomar under 12 år är det 300 kr/natt. För de riktigt små tar vi förstås inte ut någon avgift. I priset ingår spårkort till ett värde av 450 kronor.

Vi bor i stugorna närmast Mattilagården, ner i backen. Man bor bekvämt fem till sex personer per stuga. Fyra stugor är bokade.
Boka redan nu in dig i Mattila genom att skicka en anmälan till olov.ostrom@gmail.com
Kan du redan nu säga hur många nätter du tänker dig, hur du åker till Mattila (typ egen bil eller behöver skjuts) och om det är några personer du gärna vill bo tillsammans med, är det bonus. Det finns möjlighet att beställa lunch på söndagen. Den kostar 150 kr. Vet du redan med dig att du vill ha lunch anger du också det i anmälan.

Senast 5 januari vill vi ha din bokning till skidlägret.
Avbokning kan göras efter detta datum, men då vi kan tvingas ta ut en avgift om det inte går att hitta några andra stuggäster eller att Kurt Eide kan hyra ut en stugan till andra.

Mer info om Mattila och väderläget hittar du på www.mattila.se.
Första skidspåren drogs 25 november. När detta skriv finns 12 km tor på Abborrorrtjärnsbergsvägen-Rännberg samt 2,5 km skatespår tor Juhola. Snödjupet är 10-15 cm.

De var bäst på att jaga skinkan

07/12/2022

Årets Skinklopp är avgjort. Idel glada miner på de tyrare som deltog. Kanske för att de fick smaka Anna Weckner Westlunds hem- och nybakade rågkakor?

Skinkan väntar på dig - tävling på söndag

03/12/2022

Nu är det dags att jaga julskinkan. Söndagen den 4 december är det Skinkloppet vid Tyrstugan, start mellan 10.30 och 12. Inbjudan hittar du längre ner i texten.