Intervaller i Eva-Lisa Holtz Arena - så här gör vi!

Publicerad 22/11/2022 av
På torsdagarna i vinter kommer vi springa intervaller i nya Eva-Lisa Holtz arena. Eftersom vi är nya i hallen kommer information vad som gäller när vi är i hallen. Läs den!
Tiderna för träningen är som tidigare 18:30-20:00. Uppvärmning från 18:30, löpskolning 18:45 och start för intervallerna kl 19:00. Colin McIntyre, Sixten Westlund, Leif Helgman och Pär Nyman kommer hjälpas åt att leda träningen.
Den nya hallen är fantastiskt fin med stora ytor och skön atmosfär. Men det är många grupper som tränar samtidigt och för att det ska fungera smidigt behöver vi tänka på en del saker när vi rör oss i hallen.
Tyr har tillgång till löparbanorna och ytan innaför det. Vi ska inte vara på den 100 m bana som finns på sidan om 200 ovalen. Vi ska heller inte vara i området där kastarna håller till. 
Här kommer lite tips och ordningsfrågor. Som vanligt är det viktigt att vi ser oss för ifall det kommer snabblöpare eller grupper som kör övningar.
  • Om du kommer med cykel finns cykelställ under tak. Kommer du med bil finns parkering i anslutning till hallen. Infarten är från Sanna Allé (som går i södra kanten av bostadsområdet Södra Rårtorp).
  • Observera att det är parkeringsavgift. Du kan betala med appen Easy Park.
  • Du går in i hallen i stora entrén på norra sidan huset. Dörren är öppen när träningen startar.
  • Omklädningsrum finns till höger innanför dörren.
  • Respektera skogräns för uteskor.
  • När du kommer in i stora hallen går du till vänster längs löparbanorna. Observera att det finns en uppvärmningsbana på utsidan banorna så där kan det komma löpare.
  • Vi samlas på innerplan i höjd med mållinjen Där kan vi lägga väskor och vattenflaskor på en ledig yta.
  • Till en början värmer vi upp på den uppvärmningsbana som går innanför 200 m banan. I gamla hallen var den blå, men nu är den grå. Här springer man motsols så vi ser de som springer fort på banorna.
När du kommit så här långt så ger sig resten.
 
När det gäller träningen kommer vi rulla på fyra olika intervallpass. Syftet är att inte ha för långa intervaller, utan främja fart. De veckor det är Kylklamp på onsdagar är det lite kortare än de andra veckorna.
Tiderna är anpassaade för seniorer och juniorer. Passen vi kommer köra är:
11x2 minuter med 1 minuts vila.
Paraluf 112, 2x14 min med 3 min vila.
Pyramid 1,2, 3, 4, 4, 3, 2, 1 minut med halva vilan.
4x1, 2, 3 minuter med en minuts vila.
Så här ser programmet ut. Det kommer fyllas på med datum mars ut. Det kan även hända att det blir ändringar eller att det dyker upp något specialpass.
Datum Intervall Ledare
24 nov 11x2 min Sixten Westlund
1 dec Parlauf 112  
8 dec Pyramid 1, 2, 3, 4, 4, 3, 2, 1 min  
15 dec 4x1, 2, 3, 4 mim  
22 dec 11x2 min  
29 dec Parlauf 112  
5 jan Pyramid 1, 2, 3, 4, 4, 3, 2, 1 min  
Det var mycket information på en gång, men efter några veckor sitter de nog i ryggmärgen!
Välkommen till vinterns intervaller!!

Intresseanmälningar för juniorer/seniorer till "stora" tävlingar och stafetter 2023

26/11/2022

Inför planeringen av 2023 samlar vi i junior/seniorkommittén nu in intresseanmälningar till ”stora” stafetter och tävlingar.

Lången-"Tavlan"

19/11/2022

Efter avslutad "Lången och Korten" helg har vi fortfarande några exemplar av den fina Lången-tavlan 2022 kvar. Tavlan är tryckt i 50 numrerade exemplar och signerad av konstnären Håkan Gidebratt.