Nu startar motionsorienteringarna

Publicerad 30/03/2023 av Olov Öström
På onsdag den 5/4 är det premiär för OK Tyrs motionsorientering. Första racet blir i Mörmonskogen på Hammarö. Du hänger väl på!

Vid 18 tillfällen blir det för motionsorienteringen i år, elva arrangemang på våren och sju på hösten. Tyr står för 15 arrangemang, Skattkärrs SOK för två och Kils OK för ett. Det finns banor som passar alla, oavsett kunskap och kondition.

Det här har du att välja på:

  • Nybörjare: Ledstångsorientering, mycket enkel orientering som följer tydliga ledstänger som stigar, kraftledningar och gärden. Banlängd ca 2 km.

  • Lätta: Snäppet svårare. För den som provat orientering några gånger. Fortsatt lätta kontroller och tydliga ledstänger att följa. Banlängd ca 2,5 km.

  • Motion: Vi höjer svårighetsgraden något och ökar längden. För dig som har hållit på lite mer, ändå inga svåra kontroller men ledstängerna är inte lika många eller tydliga. Banlängd ca 3-3,5 km.

  • Träning kort: Avancerad orientering. För dig som vill ha rejäl utmaning när det gäller det orienteringstekniska. Svårighetsgrad svart. Alltså det svåraste. Banlängd ca 4 km.

  • Träning lång: För vältränade och duktiga orienterare. Samma svårighetsgrad som träning korta men något längre banor. Banlängd 5-6 km.

Om du är osäker på vad du ska välja, fråga funktionärer på plats. De hjälper dig att hitta rätt bana och berättar hur start- och målprocedurerna går till. Kompass och Sportident-bricka finns för utlåning.

Anmäl dig gärna i förväg via Eventor, men det går fint att anmäla sig på plats.

Premiär-orienteringen för 2023 är i Mörmonskogen på Hammarö. Samling vid Hammarö arena, parkering på norra sidan. Sekretariatet är på sydöstsidan av arenan. Till start är det cirka 300 meter. Start mellan 17 och 18.30.

Startavgiften är 40 kronor. För juniorer och ungdomar under 20 år är det gratis. Hyra av Sportident-pinne för digital stämpling 20 kr.

För mer info och anmälan se Eventor: /Events/Show/44211
Välkomna önskar OK Tyr!

Björn Eiderbrant har stämplat ut

08/04/2023

Björn Eiderbrant, en av OK Tyrs mesta ledare genom åren, har gått bort. Vi nåddes av det tragiska beskedet i onsdags.

Ta chansen - spring säsongens sista Tour Tyr

25/03/2023

I morgon är det säsongens sista Tour Tyr. Passa på att trimma in dig inför kommande orienteringssäsong. Som alltid erbjuder Tour Tyr en vass teknikbana. Det finns dessutom två andra banalternativ. Det kortare passar bra för ungdomar.