Snöskoterförare sökes

Publicerad 21/10/2013 av
Inför en förhoppningsvis snörik vinter behövs fler som är villiga och har tid att köra upp skidspåren med skoter och släde

Vi är många som tycker om att köra i fina nykörda skidspår, men vi har få att tacka för en stor insats att hålla spåren i bra skick. Tyrs skidspårargäng bestod förra vintern av Lars-Erik Olsson, Mikael Kullin och Ove Olsson. Mikael kommer att jobba en hel del på annan ort så inte minst därför så behövs förstärkning till gruppen. Vi behöver alltså fler skoterförare inför kommande vinter.

Tyr kör upp spåren vid Tyrstugan, dvs elljusspåret och milspåret samt rundan på Höje golfbana. Det blir bortemot 2 mil spår som ska köras upp. Till vårt förfogande har vi en snöskoter och spårutrustning varav en nästan ny spårsläde. Det senaste året har kommunen röjt skog och och vårt snöspårargäng har rensat kring milspåret. Så det finns bra förutsättningar för att det ska bli fina skidspår.

För att köra snöskoter krävs det antingen B-körkort eller förarbevis. Förarbevis kan de skaffa som har fyllt 16 år och ännu inte tagit B-körkort. Vi har från styrelsens sida sagt att vi skulle kunna bidra till den som vill skaffa ett förarbevis. Kostnaden för ett förarbevis uppskattar vi till 2 500 - 3 000 kr inkl kurs och uppkörning. Uppgift om vilka som har kurser och uppkörning finns hos Trafikverket. Tyrs bidrag i sammanhanget är inte bestämt men man får nog räkna med att betala huvuddelen själv. Annars kan det betraktas som löneförmån som ska beskattas.

Skulle du vilja göra en insats och köra snöskoter i vinter så får du gärna ringa Lars-Erik "Jocke" Olsson på 054-56 21 98 som kan berätta mer om hur spårningen går till eller till Björn Eiderbrant 0708-15 85 66.  

Ungdomsträningen tisdag 22 oktober

21/10/2013

På tisdag tränar ungdomarna från Tyrstugan. Det blir kartminnesintervaller som tränar både kondition och förmågan att förenkla och komma ihåg. Samling kl 17:30 i Tyrstugan som vanligt. Ta med pannlampor om ni har möjlighet.

Information om resan till Daladubbeln

16/10/2013

På fredag kl 17:30 avgår bussen till Daladubbeln från Sundstaparkeringen. Här finns information om resan och vad du ska ha med dig.