Miniatyrerna

Miniatyrerna är OK Tyrs orienteringsverksamhet för de yngre barnen, ungefär 5-8 år (2024 barn födda 2016-2019). Miniatyrerna är en lekfull introduktion till Orientering med fokus på att ha kul i skogen!

När?

Miniatyrerna pågår mellan 8 maj och september, med uppehåll för sommarlov samma veckor som skolorna. Aktiviteten är en timme per gång, på onsdagskvällar. För att planera grupper behöver vi ha in anmälan inför varje säsong och anmälan är öppen i år mellan 24/3 till 21/4. Klicka på länken nedan och fyll i för ditt/dina barn. 

Anmälan till Miniatyrerna 2024

Anmälan stängd. Har du helt missat och undrar om det finns plats över?
Maila oss på miniatyrerna@oktyr.se 

Var?

Vår normala samlingsplats är till vid Tyrstugan som ligger norr om Färjestads Travbana. Du tar höger efter djursjukhuset om du kommer från stan. Vid enstaka tillfällen är samlingarna på helt andra platser i Karlstadområdet.

Hur?

Barnen delas in i olika grupper, huvudsakligen baserat på ålder. Även antal anmälda barn och ledare kan påverka gruppindelningen.

Varje vecka samlas gruppen på sin samlingsplats. Barnen är klädda efter aktuell väderlek och vi är utomhus – mest i skogen. Varje gång är det någon övning där barnen får prova på orientering, men vi varvar också med mycket lek och annan rörelse.

Miniatyrerna bygger mycket på föräldrars medverkan. För de äldre Miniatyrerna kan det räcka med att finnas i närheten men för de mindre barnen sker aktiviteten i princip tillsammans med förälder eller annan medföljande vuxen.

Ledare

Grupperna leds av ledare som oftast också är föräldrar till barn i gruppen. Markera i anmälan av barnet om någon förälder har möjlighet att vara ledare. Att vara ledare är kul och kräver inga förkunskaper!

Inför varje säsong av Miniatyrerna samlar vi de som anmält intresse som ledare för en ledarträff. Det är alltid flera ledare i varje grupp med olika erfarenhet och kunskap. Det finns mycket du kan bidra med som ledare även om du aldrig orienterat, allt ifrån att leda en uppvärmningslek till att hålla koll på närvaro.

Avgift

Medlemsavgift i OK Tyr, för närvarande 300kr/år för barn, inga andra avgifter tas ut.

Frågor?

Maila oss på miniatyrerna@oktyr.se om det är något du undrar över.