Teknikprogrammet för sommaren klart

Publicerad 16/06/2013 av
Precis som tidigare år blir det ett paket med sommarteknikträningar i samarbete med grannklubbarna. Första träningen kommer onsdag 26 juni. Klicka vidare för att se hela programmet.

26/6 OK Tyr/Urban Larsson
3/7  OK Tyr/Sixten Westlund
10/7 OK Tyr/Minifemdagars
17/7 OK Tyr/Mosaren/Jonas Cederlöf
31/7 OK Älgen
7/8   Skattkärrs IF/Hanna Johansson
14/8 SK Örnen/Mattias Modin
21/8 Kils OK

De gemensamma träningarna är på onsdagar med start klockan 18. Ta gärna med egen plastficka.
Arrangören låter skärmarna sitta kvar i tre veckor efteråt. Då kan du fritt träna vilken dag du vill.
Banläggaren ser till så att kartor är åtkomliga, antingen via kontaktuppgift på klubbens hemsida eller genom att lägga ut kartfiler så att man själv kan skriva ut träningen.
Det ska finnas tre banvarianter, från 3,5 till 6-7 km. Den korta banan har svårighetsgrad så att HD14 klarar den eller duktiga HD12.
Träningen annonseras på respektive klubbs hemsida och under klubbnotiserna i NWT respektive VF.

PM för arrangörer

Träningarna ordnas på onsdagar med start från klockan 18. Banorna ska helst vara påtryckta på kartan eller åtminstone inritade i förväg. Kontrollpunkterna markeras med skärm. Det är naturligtvis inte förbjudet att använda Sportident, men ingen nödvändighet.

Träningen ska ha ett specifikt syfte, alltså inte bara en träningsbana man springer runt utan speciell tanke.

Däremot är det okej med en vanlig ol-bana där något moment eller något speciellt ska tränas. Det är viktigt att det upplyses om detta innan träningen. Till exempel kompasslöpning, kartminne, kurvlöpning, svår-ol, kontrollplock, Bergvikare, tennis-ol, skrå-ol,Haldenträning etc med tillhörande förklaring vad man ska tänka på i ett pm. Det finns plats för improvisation bara träningen har ett syfte.

Vill inte era klubbmedlemmar kuta teknikträning kan ni självfallet använda kontrollpunkterna för en helt vanlig tränings-ol.

Banor: Tre banor om vardera 3,5,  5 och 6,5-7 km. Svårighetsgraden på korta banan är för HD14-löpare och duktiga HD12:or.

Kontrollerna får gärna hänga ute flera veckor så att de som inte har möjlighet att träna aktuell vecka kan springa vid annat tillfälle.

Berätta om träningen på din klubbs hemsida, skicka mejl till grannklubbar och skriv gärna in i gästböcker om träningen. Det är inte fel om den påannonseras i NWT och VF under Klubbsekreteraren respektive Klubbnytt: sporten@nwt.se samt sporten@vf.se

Ange på lämpligt ställe vem som är kontaktperson för träningen och hur man kan få fatt i karta, t ex via pdf-fil på hemsidan.

 

Sommar Tour-Tyr

18/06/2013

Nu har sommaren kommit även till Karlstad och uppladdningen inför att höstens viktiga tävlingar skall börja. Det är viktigt med Långpass även på Sommaren! Vi ses Torsdagen den 20/6 vid Alstersbadet gemensam start 18.00 banlängder mellan 5-15 km. Ta med Egen vätska!! Ansvariga: Johan & Michelle

Ungdomsträning 11 juni sista innan sommaruppehåll

10/06/2013

Den 11 juni är sista träningen innan vi tar sommaruppehåll. Som traditionen bjuder kan det bli en lerig tillställning. Oömma kläder rekomenteras! Det ryktas även att det kan bli något kallt till eferrätt! Vi ses!