Optimeringsbanan äntligen på plats...

Publicerad 09/05/2017 av
På berget väster om Tyr-stugan är nu den fasta optimeringsbanan på plats. Nu är det bara att sätta igång och försöka genomföra de 600 metrarna så optimalt som bara du kan. Ni har alla ett obegränsat antal försök....

Iden kom på vårens tränarutbildningar där en av alla praktiska övningar var en optimeringsbana. Det visade sig otroligt utmanande att försöka genomföra ett perfekt lopp på optimeringsbanan och jag bestämde direkt att en sådan bana ska vi ha vid Tyr-stugan.

Banan är 600m och har 5 kontroller. Start och mål är precis intill eljusspåret bakom Tyr-stugan. Start/mål och alla 5 kontrollerna består av klockor uppsatta på träd eller på stolpar i marken. Man startar, stämplar och går imål genom att "plinga" på klockorna..

Det är en riktigt tuff intervall att springa banan och tanken är att man inte ska använda kartan efter några varv, utan bara fokusera på att genomföra det snabbaste möjliga varvet med rätt mikrovägval, hitta stråken samt ha en bra och snabb löpteknik i terrängen.

Kartan som pdf finner du här. (Kommer även finnas i och utanför Tyr-stugan)
Man hittar optimeringsbanan på Livelox här
På Strava finns optimeringbanan som ett segment här

Banan kommer hänga ute så länge som vi tycker den fortfarande är rolig och vi kan förbättra våra tider. Därefter kommer den flyttas till någon ny plats med andra utmaningar.

Lycka till med det perfekta loppet! Är det någon som kommer under 3 minuter i sommar?.

/Mattias

Första Värmlandstrippeln avklarad

14/05/2017

OK Tyr's vårtävling Propagandan blev för första gången en del av det nya samarbetet "Värmlandstrippeln" mellan klubbarna OK Tyr, Skattkärrs SOK och OK Älgen.

Värmlandslägret 27-28 maj

08/05/2017

Det närmar sig helgen 27-28 maj då Värmlandslägret i orientering genomförs i Kroppa och Filipstad. Sista anmälan den 14 maj!!