Karlstad XC 2018 Deltagarrekord

Publicerad 10/09/2018 av
I lördags anordnade OK Tyr Cykel vår återkommande MTB-tävling Karlstad XC. I år var start och målområde på vackra Skutberget och det var premiär för Barn & Ungdomslopp samt en ny bana för stora loppet. Vi kan sammanfatta årets arrangemang som succé!

Det blev deltagarrekord med totalt 500 st deltagare, varav 100 st starter av dessa var i Barn & Ungdomsloppet. Motionärs-deltagandet var stort och tävlingsklassen hade ca 40 stycken startande. Vår satsning på en lättåkt bana visade sig väldigt lyckad. Både motionärer och tävlingscyklister lovordade banan!

Morgonen inleddes med kraftigt regn men i samband med starten för Barn & Ungdom kl 10:00 slutade det att regna. Det var ett stort ålderspann på deltagarna, allt från sju år till ungdom på 14 år. Banan var 10 km lång och snabbaste åkare var 12-åriga Noah Nevrell, OK Tyr som kom i mål på tiden 23:27, 13-åriga Selma Eldh, OK Tyr, var snabbaste tjej i mål på tiden 28:12. Många av barnen uppskattade det häftiga med enduroåkare som föråkare, flaggvakter, musik efter banan och vätskekontroll med saft och gifflar efter vägen. I mål fick alla medalj applåder och hejarrop!

I närheten av målområdet hade OK Tyrs ungdomsledare byggt upp en stor teknikbana där barn kunde testa teknik, fart och balans på MTB. MTB-cyklar fanns även för utlåning.

Noah Nevrell

Selma Eldh

Det stora loppet startade kl 11:00 och cyklisterna fick på den snabbåkta banan njuta av sol och klarblå himmel. Det fanns tre distanser att välja på då loppet består av tre olika loopar, Extreme 62 km, Double Loop 49 km och Fast Track 32 km. Tävlingsklassen körde Extreme 62 km och segrarna i det loppet blev hemmaåkaren Angelica Lindström, OK Tyr 2:52:14 och i herrklassen norrmannen Markus Eid Mellegård, Sarpsborg SK 2:08:34

För alla resultat se: https://karlstadxc.se/wp-content/uploads/2018/09/Resultat-Karlstad-XC-2018.pdf

Bild från banan Fast Track, där flera av våra ungdomar startade. Hannes och Albin på bild!

Vinnande dam i tävlingsklass Extreme Angelica Lindström OK Tyr

Bild från banan, Helmia-sprinten

Snabbaste åkare i motionsklasserna var:

Extreme; Elsa Wangsten, Skruvstad IK och Thomas Hellström, Skruvstad IK.

Double loop; Evelina Öström, OK Tyr och Niclas Fagerström, OK Tyr

Fast Track; Sofie Gustavsson och Noah Ekeberg, OK Tyr

Även på korta banan Fast Track var en hemmaåkare snabbast, junioren Noah Ekeberg på tiden 1:14:52

Bild från målområdet

Arrangörerna sammanfattar dagen som mycket lyckad och ser fram emot ett ännu bättre arrangemang nästa år! Här finns en race-rapport att läsa från en nöjd deltagare: http://simplygreat.se/tavling/karlstad-xc-en-riktig-hojdare/

Stort tack till tävlande, funktionärer och våra samarbetspartners Team Sportia, Helmia, Stora Coop Bergvik och Värmlandspotatis. 

Fotograf: Tommie Svanström Ohlsson

 

Motionsorientering torsdag 13/9 Tyrstugan

10/09/2018

Friska Karlstad och Friska Hammarö

04/09/2018