Sprint-DM i Karlskoga avgjort

Publicerad 09/06/2018 av
100 startande Tyr'are varav 43 ungdomar, 28 av 63 DM-medaljer till OK Tyr och där 13 av 24 medaljer togs av Tyr-ungdomar. En succé för OK Tyr i årets första DM-tävling i orientering med andra ord!

Perfekt väder med sol och dryga 20 grader varmt i Karlskoga var en viktig hörnsten i en mycket lyckad nationaldag med orintering i form av DM sprint i Värmland.

Vår klubb dominerade prispallarna då hela 45% av medaljerna plockades hem av en Tyr-löpare. På ungdomssidan var dominansen än större där över hälften av medaljerna fick följa med en Tyr-ungdom hem.

Mycket glädjande var också att DM-tävlingarna, arrangerade av OK Djerf, lockade över 300 startande vilket är mer än tidigare år på ett sprint-DM.

Den efterföljande sprint-stafetten som nu arrangerades för 3'e året har också blivit ett mycket trevligt inslag vid sprint-DM. Stafetten lockar lag i alla dess former där vuxna, barn, tjejer och killar bildar lag, också över klubbgränserna, och på ett mycket avspännt och roligt sätt tävlar lekfullt direkt efter avslutade DM-tävlingarna. Hoppas det här kan förbli en lång tradition vid kommande sprint-DM.

Sprint-DM på Eventor

Sprint-stafetten på Eventor

Fler roliga O-tävlingar väntar...

 

 

Dags att planera Ungdomens 10mila

12/06/2018

Enligt mig det roligaste orienteringsdygnet med OK Tyr's barn och ungdomar under hela året! 2017 var vi 37 stycken Tyr-ungdomar från 9-18 år som tillsammans med många ledare och föräldrar åkte på detta roliga äventyr. 2018 kommer vi bli ännu fler!!

Säsongsavslut & Rävjakt

06/06/2018

Tisdagen den 19 juni avslutar vi vårsäsongen med en klubbkväll vid Tyrstugan