Tre godkända Tyr-lag i årets 25manna-stafett

Publicerad 12/10/2018 av
Tre Tyr-lag ställde upp i årets upplaga av 25-manna, som gick av stapeln på Arena Hägerstalund, Järvafältet. Tre godkända lag kunde vända hemåt efter en fin dag i Stockholmstrakten.

Det blev en extra tidig morgon för de Tyrare som skulle med bussen från Karlstad till årets upplaga av 25manna-stafetten. Tävlingsdagens första utmaning började redan hemma i Karlstad, då bussen skulla avgå så tidigt som klockan 04.30 denna morgon, vilket också visade sig bli tufft för några...

En punktering för en av personbilarna på väg till tävlingen gav fler funderingar för lagledarna att reda ut, och tvingade fram en omfördelning av löparna i 3:e-laget.

Klockan 9.00 gick startskottet för den gemensamma starten, med runt 365 lag på startlinjen. Våra tre Tyr-lag var igång!

Nästa stora utmaning blev att i växlingen mellan 3:e och 4:e sträckan hitta rätt Tyrare att växla med. Med tre lag, 4-parallella sträckor och många unga, och några helt nya Tyrare i lagen var det inte helt lätt att veta vem man skulle växla med, varken för ung eller gammal. 

För framförallt unga Tyrare var nog dagens största utmaning att hålla nerverna schack inför sin egent start. Det var många frågor och funderingar kring hur växlingen skulle gå till och framförallt om NÄR man skulle starta. När liverappoorteringen låg nere under stora delar av tävlingen fanns inte mycket stöttning att hämta där, så för några löpare blev det många nervkittlande minuter i växlingsfållan utan en aning om när det skulle bli dax att ge sig iväg.

Efter en spännande avslutning, med 320 godkända lag, slutade Tyrs 1:a-lag på 43:e plats. En liten förbättring mot förra årets 54:e plats. Löparna på sistasträckorna för Tyrs lag 2 och lag 3 fick gå ut i omstarten, och efter summeringen av den slutade lagen på placering 190 resp. 235. (Placering 207 resp. 221 förra året.)

För de som anlänt till tävlingen med egen bil avslutades dagen med ytterligare en utmaning; att hitta bilen på det välfyllda, stora parkeringsfältet...

Som vanligt vid stafett känns det extra viktigt att inte göra misstaget att bli felstämplad, så det var med glädje vi efter en lång och rolig dag kunde vända hemåt med tre godkända lag. 

Tack till alla som deltog som löpare, lagledare, hjälpredor och publik! 

Nästa år siktar vi på 4 lag!

Gunvor Levin

13/10/2018

Tyrmedlemmen Gunvor Levin "mamma Tyr" * 1930-04-01 +2018-10-06

"Lången och Korten" även Tyr-KM

11/10/2018

Nu är det klart att OK Tyr återigen får ett KM i orientering. Vid årets "Lången och Korten" som går av stapeln vid Tyr-stugan 3-4 november innebär deltagande för alla Tyr'are att man springer Klubbmästerskap i Ultra och -Medeldistans.