Friska Karlstad och Hammarö 2019 igång

Publicerad 01/05/2019 av
1 maj gick startskottet för 2019 års upplaga av Friska Karlstad och Friska Hammarö. 65 checkpoints i Karlstad och 40 checkpoints på Hammarö står och väntar på alla besökare. Sätt igång och leta checkpoints till fots, med rullstol eller cykel.

En nyhet för året är att Friska använder Hittaut som ny plattform med tillhörande app till mobilen.

Hittaut i Karlstad är ett friskvårdsprojekt med karta och modern teknik i fokus. Det är ett enkelt och roligt sätt att få motion samtidigt som du upptäcker nya och vackra platser i kommunen. Den detaljerade kartan är gratis till alla . Kartan finns att hämta på ett antal utdelningsställen (se Här finns kartan), samt att se i hittautappen – det gör att även du som besökare i kommunen kan hittaut! 

På kartan finns en tabell med alla checkpoints. Tabellen visar varje checkpoints ordningsnummer, placering, svårighetsgrad och om det är möjligt att ta sig fram med barnvagn, rullstol eller cykel (titta efter hjulsymbolen). 

Läs mer om årets Friska Karlstad och Hammarö på www.hittaut.nu/karlstad

Kartor kommer delas ut på återstående motionsorienteringar under våren och har man frågor kring CPs, appen eller övrigt, ska man vända sig till karlstad@hittaut.nu.

Appen heter "Hittaut" och finns där appar finns!

Allan har stämplat vid sista kontrollen

02/05/2019

Allan Jonsson, en av värmländsk orienterings största ledarprofiler, har stämplat vid sin sista kontroll. Allan var under 17 år ordförande i OK Tyr och han var starkt bidragande till OK Tyrs stora tävlingsframgångar under 1980- och 1990-talet.

Värmlandslägret 25-26 maj

28/04/2019

Helgen 25-26 maj går Värmlandslägret i orientering av stapeln, denna gång i Koppom! Sista anmälningsdag är den 11 maj!