Värmlandsserien MTB för stora & små

Publicerad 30/05/2019 av
Värmlandsserien MTB Deltävling 3 arrangerades av OK Tyr Cykel vid Tyrstugan i klassiskt "OK Tyr Cykel arrangerar" väder, det vill säga regn! Men trots vädret blev det en väldigt trevlig tävling!

Detta var första gången vi arrangerade tävling på den nybyggda banan som tillsammans med den gamla delen med naturlig stig blir 2,8 km lång. Banan är tekniskt utmanande och i "XCO-stil" dvs med mycket singeltrack, naturligt rotig och stenig stig, berghällar, dropp, hopp, doserade kurvor, ramp mm. Det är en intensiv och jobbig bana som inte ger någon chans till vila. Vilket innebär grymt kul bana för oss som gillar sånt. Många cyklister verkade gilla banan och gav den tummen upp!

På bilden är det elitåkaren Johan Lindbom tävlande för Almby IK som också vann Herrar Division 1, strax efter jagar Tobias Johansson, Team Skoglöfs Bil.

Här ska snart de yngsta klasserna starta. Härligt att se ett stort startfält från OK Tyr!

Ungdomsklasserna.

Grabbar från Röd/Svart grupp.

Totalt var det 70 startande cyklister i både barn, ungdom & vuxenklasser. Av dessa var 44 stycken från OK Tyr. Det finns allt från nybörjarklass och motionsklass till tävlingsklass. Med andra ord kan alla vara med på Värmlandsserien och köra, testa du också nästa gång! Perfekt om man är nyfiken på att tävla. Vi blir så gärna mer tjejer, damer och tanter i startleden. (Grabbar, herrar och gubbar också såklart)! Nästa deltävling är 28/7 och då arrangerar Skruvstad IK, Grums. Kallas för "glass-tävlingen" av våra barn & ungdomar:) Kan bero på att det bjöds på gratis mjukglass efter tävlingen förra året. CK Filip står för "Chips-tävlingen", gissa varför? Här kan vi bättra oss, vågar vi utlova något sådant till nästa år? Eller nöjer vi oss med att bjuda på skrapsår och blåmärken:)

Vår bana vid Tyrstugan är helt klart den mest utmanande i Värmlandsserien så har man tränat på den fixar man alla banor utan problem. Banan är alltid utmärkt med orangea enduro-pilar så det går att testköra och träna på banan när man vill!

Tyrstugan och vår Tyr MTB-bana är perfekt som tävlingsområde och vi hoppas kunna arrangera en större tävling här framöver. Nästa år kanske??

Utan alla grymma funktionärer skulle vi inte kunna hålla tävlingar. Tack till alla funktionärer och föräldrar som hjälpte till. Här har vi vår projektledare för Karlstad XC Martin Nytomt som både markerade bana hela kvällen igår och funktionärade in i det sista idag! Viktig funktion som starter till alla klasser:)  När gas-tutan inte fungerade fick det bli grytlock.....Man tager vad man haver:)

Massa fina resultat och prestationer av alla våra deltagare! Toppbilden visar Sixten 3 år som startade på springcykel i sitt första MTB-race, bröderna och mamma Nevrell vann varsin klass P10-12, P13-14 och Damer Div 2, Elin K körde droppet som hon var så nojig för innan, några testade tuffare klass för första gången, det slogs nytt banrekord, Emil W ville cykla mer och körde två klasser, någon körde sin första Värmlandsserie, många startade trots lite nervositet för blöt och hal bana! Ibland är den största prestationen att bara våga ställa upp! 

Här har vi självaste fotografen till de flesta av fotona här och vinnaren i Damer Div 1, Xara Sand Skruvstad IK. Jagad av David Kans och någon mer OK Tyr-cyklist. 

På startlinjen Nybörjare 7-8 år, Olle K från Blå grupp.

Fullt ös! Elva från Lila grupp i klassen Nybörjare 9-10 år.

Fotograf: Xara Sand & Stefan Axelsson

Säsongsavslutning och Rävjakt

06/06/2019

Tisdagen den 18 juni avslutar vi vårsäsongen med en klubbkväll vid Tyrstugan

Inbjudan TYR Youth Enduro 15/6

22/05/2019

Den 15/6 anordnar OK Tyr en träningstävling Enduro på KMTI-berget. Öppen träningstävling för barn och ungdom som är medlemmar i en cykelklubb. Perfekt tillfälle att testa på denna gren inom MTB!