Bengt Levin har lämnat oss

Publicerad 03/01/2020 av
En av Värmlands och OK Tyrs allra främsta orienterare har lämnat oss alldeles för tidigt. På nyårsdagen somnade Bengt Levin in efter en tids sjukdom. Han blev 61 år.

Bengt hade en lång och mycket framgångsrik orienteringskarriär som sträckte sig över fyra decennier.
Bengt deltog vid flera VM och nådde som främst en silver- och en bronsmedalj i stafett. Silvermedaljen erövrade han 1981 i schweiziska Thun. Det blev också en stafettmedalj vid de påföljande VM-tävlingarna i Ungern 1983.
Bengt visade tidigt stor talang och fallenhet för orientering. 1972 vann han 42 av de 47 tävlingar som han deltog i.
Bengt fick sin orienteringsuppfostran i OK Tyr. I mitten av 1980-talet flyttade han till Örebro och tävlande för Almby IK, dåtidens uppstickare på den svenska klubbhimlen. I Örebroklubben nådde han stora stafettframgångar tillsammans med bland andra Jörgen Mårtensson och Kjell Lauri. Efter några år i Örebro återvände Bengt till Karlstad. Han engagerades då som uppskattad tränare för orienteringshögskolan som hade startat i Karlstad. Orienteringshögskolan bidrog starkt till att OK Tyr under en tioårsperiod, från slutet av 1980-talet, nådde fina framgångar på herrsidan. Bengt var högst bidragande till dessa. Han var en av de viktigaste kuggarna i OK Tyrs herrlag som vann Tiomila både 1989 och 1990. Bengts skicklighet som orienterare gjorde att man i princip kunde ställa klockan efter honom.
Ända in på 2000-talet höll Bengt hög nationell nivå. Som 43-åring var han med i det Tyrlag som blev femma på SM-stafetten för seniorer. Bengt erövrade också flera SM-medaljer, både som junior och senior.
Även om Bengt på senare år inte var tävlingsaktiv släppte han aldrig orienteringssporten. Han och hustrun Carina var flitiga stolpjägare i Friska Karlstad. Förutom hustrun Carina sörjs Bengt närmast av döttrarna Johanna, Sofia och Jessica.
Om du vill hedra Bengt minne kan du göra det genom att sätta i en slant på fonden Till Tyrares minne, bg 227-8562 eller pg 3 39 84-6. Ange avsändare och att gåvan är till minne av Bengt Levin.
Mer information om Till Tyrares minne hittar du här:
http://www.oktyr.se/Avdelningar/Styrelsen/foreningsdokument/TillTyraresminne/

Miniatyrerna 2020

10/01/2020

Om några månader är det dags för Miniatyrerna 2020. Vi vänder oss till barn födda mellan 2012 och 2015 som vill ha roligt i skogen, lära sig orientera och lära känna nya kompisar.

Medlemsavgift 2020

02/01/2020

Dags att betala medlemsavgiften!