Nu kan vi börja tävla igen

Publicerad 20/08/2020 av
Höstsäsongen i orientering står för dörren. Den blir inte som tidigare, men vi kan börja tävla igen under vissa förutsättningar. De flesta tävlingar i Värmland kommer att genomföras.

De är fel påstå att vi går över till normala betingelser i höst, men det är ändå glädjande nog så att en rad tävlingar i Värmland kan genomföras. Värmlands OF har utarbetat speciella riktlinjer för tävlingarna till föjd av den pågående coronapandemin.

De viktigaste förändringarna är:
Deltagarna delas in i olika startgrupper för att inte många ska starta samtidigt. Startdjupet i tävlingen förlängs. Maximalt antal startande per timme är 100.
All anmälan ska ske i förväg, även till öppenbanor.
Arrangemangen blir av enklare slag, utan dusch, marketenteri och prisutdelning.
Deltagarna uppmanas att åka hem efter genomfört lopp för att arrangören ska kunna hålla Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att inte mer än 50 personer ska samlas samtidigt.
Inga klasser för plus 70 år.
Alla planerade tävlingar i höst kommer att genomföras sånär som på Värmlandsserien och stafett-DM i Säffle. Värmlandsserien ersätts av en individuell tävling utan åldersklassindelning, en närtävling, samma dag som serien skulle ha avgjorts, 23/8. Arrangör är Kristinehamns OK.
Första tävlingarna med traditionell klassindelning, distriktstävling, blir Vikingträffen i Ekshärad och Sisu-/Dejeträffen, 29 respektive 30 augusti.
I något fall förbehåller sig arrangören rätten att gallra bland deltagarna om många är anmälda. Man väljer då att gallra bort sent anmälda i första hand. Därför kan det finnas extra skäl att vara ute med sin anmälan i god tid eller ha koll på vad arrangören skriver i inbjudan.
OK Tyr arrangerar Värmlandstrippeln tillsammans med OK Älgen och Skattkärrs SOK. Älgen har natt-DM fredag 2/10, Skattkärr medel på lördag och Tyr långdistans söndag.
Fyra SM-tävlingar kommer att avgöras i höst: medel och långdistans i Göteborg 18-20/9 samt sprint och sprintstafett i Örebro 10-11/10. Dessutom arrangeras en USM-tävling, långdistans i Jönköping, 19/9.
Du kan läsa mer om höstens tävlingar på Värmlands OF:s hemsida. Där finns också rekommendationerna om hur vi ska uppträda i samband med tävlingarna i pandemitider. 
Läs mer här:
Värmlands OF:s hemsida

Höstsäsongen igång

29/08/2020

Nu är höstsäsongen i full gång med allt vad det innebär i form av träning och tävling.

Prova veckans bana

14/08/2020

För er som missade möjligheten att springa motionsorienteringen vid Våxnäshallen finns fortfarande chansen att kuta banorna. Fram till och med torsdag den 20 augusti finns Veckans banor tillgängliga.