Säkra vinter - häng med Tyr till Mattila

Publicerad 23/11/2023 av Olov Öström
Säkra vintern och skidåkning – häng med OK Tyr på skidläger i Mattila. Traditionen föreskriver att OK Tyr har ett skidläger i Mattila, så även i vintern, mellan den 18-21 januari.

Du väljer själv om du vill tillbringa två eller tre nätter i natursköna och snösäkra Mattila. Kostnaden är ca 350 kronor per person och natt. För ungdomar under 12 år är det ca 200 kr/natt. För de riktigt små tar vi förstås inte ut någon avgift. I priset ingår spårkort till ett värde av 450 kronor.

Vi bor i stugorna närmast Mattilagården, tre ner i backen och två närmare restaurangen. Man bor bekvämt fem till sex personer per stuga.
Nytt för i år att vi också förhandsbokat Eerola, ett lågprisalternativ. Eerola saknar dusch men har bastu. Duschar gör man i intilliggande restaurangbyggnaden. För Eerola ligger nattpriset på ca 150 kr/person. Det finns fyra rum där med två bäddar i vardera.
Boka redan nu in dig i Mattila genom att skicka en anmälan till olov.ostrom@gmail.com
Kan du redan nu säga hur många nätter du tänker dig, hur du åker till Mattila (typ egen bil eller behöver skjuts) och om det är några personer du gärna vill bo tillsammans med, är det bonus.

Numer har restaurangen inga fasta öppettider, men det går alltid att köpa frysta matlådor: rövarstek, piroger eller vegetarisk gryta. Pris från 120 till 160 kr. Se vidare Mattilas hemsida.
Det är också möjligt för oss att boka lunchbuffé på söndag. Priser för lunchbuffén, som brukar vara populär bland tyrarna, är 160 kr.

Senast 6 januari vill vi ha din bokning till skidlägret.
Avbokning kan göras efter detta datum, men vi kan tvingas ta ut en avgift om det inte går att hitta några andra stuggäster eller att Kurt Eide kan hyra ut en stugan till andra.

Mer info om Mattila och väderläget hittar du på www.mattila.se.
Redan nu finns skidspår dragna där.

Dags att jaga julskinkan

29/11/2023

På söndag är det dags för en fin Tyrtradition - Skinkloppet. Gissa din tid på banan och försök nå målet så nära den tiden som möjligt utan att ta hjälp av klockan. Vinnarna kammar hem en skinka. Några som inte vinner får arrangera nästa år.

Nu börjar Kylklampen

11/11/2023

På onsdag 15/11 börjar Kylklampen nattcup för säsongen. Premiären är i Skattkärr. Tio deltävlingar väntar på onsdagskvällar fram till slutet av mars.