Björn Eiderbrant har stämplat ut

Publicerad 08/04/2023 av Olov Öström
Björn Eiderbrant, en av OK Tyrs mesta ledare genom åren, har gått bort. Vi nåddes av det tragiska beskedet i onsdags.


Björn var urtyrare. Han började orientera i tidig ungdom i OK Tyr. Han var en skicklig orienterare som hörde till distriktseliten både som ungdom, junior och som senior.

Men det är framför allt som ledare Björn gjorde sina stora insatser.

Han var under två decennier kassör i klubben. Han var dessutom flitigt anlitad som tävlingsledare vid OK Tyrs olika arrangemang.
Det ideella ledarskapet hade Björn med modersmjölken. Mamma Anita var under många år ordförande i Värmlands orienteringsförbund. Pappa Oliver var den som ledde arbetet av nya Tyrstugan, den klubbstuga vi har nu och som är så uppskattad av oss orienterare i Karlstad.

Det som utmärkte Björn var hans noggrannhet och kompetens. Det han inte visste om att sköta räkenskaperna i en ideell förening var inte värt att veta.

Björn var en lågmåld person som aldrig framhävde sig själv utan lät den kunskap han besatt tala för sig själv.

Efter att ha varit borta från det egna tävlandet i många år kom Björn tillbaka som aktiv orienterare för några år sedan. Så sent som i somras deltog han vid O-ringen i Uppsala.
I arbetslivet jobbade Björn med näringslivsutveckling, under många år vid länsstyrelsen i Värmland och på senare tid vid Region Värmland.
Vill du hedra Björns minne kan du göra det genom fonden Till Tyrares minne.
Du kan läsa mer här hur du kan göra för att hedra Björn och bidra till ungdomsveksamhetens utveckling i OK Tyr: https://oktyr.se/klubben/tyrares-minne


Ny Veckans bana i fin terräng

09/04/2023

Från tisdag morgon finns en ny bonusträning tillgänglig, Påsk-Xtra, i utmanande och fin terräng.

Nu startar motionsorienteringarna

30/03/2023

På onsdag den 5/4 är det premiär för OK Tyrs motionsorientering. Första racet blir i Mörmonskogen på Hammarö. Du hänger väl på!