Två barn med Pappa provar på att springa orientering.

World Orienteering Week

20-26 maj kommer World Orienteering Week till Karlstad. Vi bjuder på aktiviteter hela veckan och hoppas ni tar del av många aktiviteter. Och varför inte bjuda med en nyfiken kompis, eller granne, eller arbetskollega, eller... ja, ni fattar....

Det internationella orienteringsförbundet IOF har sedan 2016 uppmärksammat World Orienteering Day. 2024 sker en ”uppgradering” till World Orienteering Week, en vecka avsatt för att fira och marknadsföra den fantastiska orienteringsidrotten över hela världen. Under 2024 är det 20-26 maj som gäller med aktiviteter över hela jorden och just hos oss har vi massa aktiviteter att delta i.

Måndag 20 maj

Mountainbikeorientering (MtbO) - Värmlandsserien
Tid Fri start mellan 18:00 - 19:00
Plats Sörmon Norra - Karta
Anmälan På plats eller Valfri föranmälan på Eventor
Gratis att delta i klassen Prova På. (Tävlingsklass 80kr)
I samarbete med Kils OK

Prova på mountainbikeorientering, en fartfylld sport som ger en extra dimension till cyklingen. Ett antal kartställ till cykeln finns tillgängligt för att låna. Sörmons lättcyklade och öppna tallmo erbjuder riktig fin MTB orientering även för den som aldrig provat tidigare. Samling blir från E18 avfarten mot Randviken.

Läs mer om Mouintainbikeorientering.

Tisdag 21 maj

Öppen orienteringsträning
Tid 18:00
Plats Tyrstugan - Karta
Anmälan Ingen föranmälan behövs
Gratis att delta

Det blir orienteringsträning för alla med banor anpassade för alla nivåer och mingel efter träningen där klubben bjuder på dryck och tilltugg. Även information om vad som händer i OK Tyr bjuds det på under kvällen.

Onsdag 22 maj

Precisionsorientering (PreO)
Tid Fri start 17:00 - 19:00
Plats Skutbergets Motionscentral - Karta
Anmälan Ingen föranmälan krävs
Gratis att delta

Prova-på aktivitet på Skutberget. En introduktion kommer erbjudas för de som aldrig har testat eller vill lära sig mer. Skadad och inte kan springa? Vässa på kartförståelsen? Parasport? PreO passar för alla.

Läs mer om Precisionsorientering.

Torsdag 23 maj

Motionsorientering
Tid 17:00 - 18:30
Plats Sörmon Norra - Karta
Anmälan På plats - Valfri föranmälan
Gratis att delta

Kom och njut av den fantastiska Sörmonterrängen. Spring träningstävling med färdiga banor utefter din egna nivå. Denna dagen är samtliga startavgifter sponsrade, alltså gratis deltagande! 

Lördag 25 maj

Prova på Sprintorientering & Orienteringsinstruktion med Hittaut
Tid 10 - 15
Plats Museiparken - Karta
Anmälan Ingen föranmälan krävs
Gratis att delta

Öppen Prova-på aktivitet med orienteringsinstruktion genom Tyrs HittaUt kommité och prova-på sprintorientering på en nyritad sprintkarta över Museiparken.

--

Bjud gärna in fler som ni tror kan vara intresserade av att prova på! Samtliga Prova-på aktiviteter under veckan är gratis att delta i.

Alla aktiviteter är en del av World Orienteering Week som drivs av Internationella Orienteringsförbundet.