Tyrtjejernas succé i Tiomila

Publicerad 04/05/2014 av
Det har gått trögt i Tiomila för Tyr. I helgen blev det något av islossning, åtminstone för damerna. Förstalaget med Johanna Kindlund, Linda Take, Sofie Gustavsson, My Westlund och Malin Leandersson blev 26:a. Det var en rejäl förbättring mot året innan.

Ränneslätt i Eksjö har många orienterare besökt genom åren. Många tyrare sprang där vid O-ringen 2010. Nu var vi tillbaka på samma ställe med ett fantastiskt bra målområdet, ett av de bättre i Tiomilas historia.

Pan Århus blev första danska lag att vinna en klass i Tiomila. Landslagstjejerna och världsstjärnorna vann damklassen övertygande.
Tyrtjejerna övertygade också. Speciellt bra sprang våra 20-åringar Sofie Gustavsson och Malin Leandersson. Och så rutinerade Linda Take. Placeringen, 26:a, är bland de bättre Tyrs damer presterat under senare år.
För första gången på många år hade Tyr bara ett herrlag i tävlingen. Det kom till slut på en 104:e plats, två placeringar sämre än under fjolåret. Laget började bra på startsträckan där nyförvärvet Einar Johansson från Linköping bara var tre minuter efter tätlagen.

På bilden syns kvintetten av glada tejer: Sofie Gustavsson (kanonlopp på tredje sträckan), Malin Leandersson (giftig avslutning), My Westlund (pålitlig fjärdesträcka), Johanna Kindlund (stabil startsträcka) och LInda Take (grym forcering på andra). 

  

Nu börjar sprintcupen PTV

10/05/2014

På onsdag kommer en bekanting tillbaka - Park Tour Värmland. Det är en sprintcup som avgörs fyra vardagar under maj och juni. Första deltävlingen springs i Kristinehamn 14 maj.

Miniatyrerna börjar på tisdag

02/05/2014

Nu på tisdag den 6 maj är det äntligen dags för årets omgång av Miniatyrerna. Miniatyrer, Äventyrare och Tyrunner samlas kl 17.30. Över 70 barn kommer för att ha roligt i skogen, lära känna nya kompisar och lära sig att orientera. Det kommer att bli