TourTyr 14/1 Tyr/Almarskogen

Publicerad 13/01/2018 av
Helgens TourTyr utgår från Tyr-stugan med samling kl 10.30 nu på söndag 14/1. Banorna sträcker sig norrut in i Almarskogen. En kortare och lite lättare bana finns i Tyr-skogen för den som vill.

TourTyr är Tyrs långdistansträning under vintern med orientering som en viktig komponent.
Träningen startar kl 10.30 på söndagarna. Vi är på olika platser runt omkring Karlstad.
Banorna är anpassade så att de passar alla även om de är lite längre än vid traditionell långdistansorientering. Det är samtidigt syftet med träningen, att den ska vara en träning över längre tid.
Från Tyr-stugan på söndag 14/1 finns banlängder 3, 5, 8, 11, 13 och 16 km. Du anpassar längden efter din dagsform och ambition. Träningen går med slingor och belönas med vätska efter varje varv. 

Kontrollerna söder om Djupdalsvägen som ingår i bl.a den lite lättare och korta banan är markerade med skärmar. Kontrollerna norr om Djupdalsvägen är markerade med orange'a papperssnittslar.

Tour Tyr återkommer de flesta söndagarna under vinterhalvåret. Uppehåll för jul- och nyårshelgen, 21/1 (då det är skidläger i Mattila, har du anmält dig?) och Vasaloppssöndagen. 

Vinterns schema hittar du på träningskommitténs sida här

Världens bästa idrottsförälder -5 februari

18/01/2018

För andra året i rad bjuder OK Tyrs ungdomskommitté härmed in alla föräldrar, ledare och andra vuxna till en mycket bra föräldra-utbildning. Vad finns det för tips som man ska tänka på, som gör att man blir Världens Bästa Idrottsförälder?

Dags att beställa klubbkläder från Trimtex

03/01/2018

Årets chans att beställa OK Tyr's klubbkläder är här. Det är Trimtex som gäller även detta år. Klädprovning i Tyr-stugan tisdag och onsdag 9-10/1 2018 kl. 18-20.