Sommarteknik i tre veckor

Publicerad 09/07/2020 av
Hann du inte med onsdagens sommarteknikträning på Hammarö? Lugn, det finns chans att springa den än. Du kan själv skriva ut en pdf på kartan och springa när helst du vill fram till 31 juli.

Sommarteknikträningarna i Karlstadskretsen är nu igång. Den första, på Hammarös sydspets, hade startdag onsdagen den 8 juli.
Träningen finns tillgänglig i ytterligare tre veckor. Du kan själv skriva ut banor från pdf från den här artikeln eller hämta banor i en plastbox vid Tyrstugan.
Start och mål för träningen är vid parkeringen till Skage fyr, så långt söderut man kan köra på Hammarö.
Tre banor finns: 6, 4 och 3 km. Den långa har kartskala 1:10000, de två andra 1:7500.
Träningen är en momentbana, omväxlade långa sträckor och korta orienteringsintensiva. Ditt mål är att hitta rätt tempo för respektive sträcka.
Terrängen är flack. Kompassen som stöd är en god vän på turen. Kartan är från 2015, men håller fortsatt god klass. En del släpstigar är mycket otydliga.
Kontrollpunkterna är utmärkta med liten orange-vit skärm.
Sommarteknik två arrangeras av OK Älgen (Stefan Eriksson) med start onsdagens den 15 juli. Träningen går vid Fisktjärn, Malsjö, i utsökt terräng. Håll koll på Facebookgruppen Orienterare i Värmland och respektive arrangörsklubbs hemsida för mer info om sommarteknikträningarna.
Första träningsdagen för respektive sommarträning är alltid på en onsdag. Då finns banläggare på plats med kartor. Start som regel mellan 17.30 och 18.30.

6Sommarträning H-ö-Sommarteknik bana 6 km.pdf

4Sommarträning H-ö-Sommarteknik bana 4 km.pdf

3Sommarträning H-ö-Sommarteknik bana 3 km.pdf

Alternativ U10-mila startar hösten

03/08/2020

Tisdagen 11/8 startar vi igång höstens träningar med OK Tyr ungdomarna, men redan lördag 8/8 kommer vi köra ett roligt race som ersättning för det inställda U10-mila som vi skulle rest till ett normalt år utan Corona.

Sommarteknik på Hammarö

06/07/2020

På onsdag (8/7) sätter sommarteknikträningen i gång. Välkomna till Hammarös sydspets, parkeringen norr Skage fyr.