Det händer 2022

Publicerad 06/02/2022 av
Nu har vi kommit en bit in i 2022 och börjat planera för cykelsäsongen som därmed närmar sig. Här kommer lite kort information om vad vi planerar från föreningens sida under året. Mer info kommer om respektive aktivitet när det närmar sig.
 • I mars kommer Ok Tyrs årsmöte att hållas.

 • Barn- och ungdomsträningarna startar upp i april

 • Motions onsdagscyklingar startar även de upp under april igen så fort underlaget känns ok. Håll som vanligt utkik på Facebooksidan ”Ok Tyr Cykel”.

 • På torsdagar kommer vi att testa att köra fartlek, intervaller och konditionsträning för äldre ungdomar och vuxna ihop med möjlighet att höja pulsen ordentligt.

 • Trimtexshoppen kommer att vara öppen för köp av vår- och sommarkläder från och med 28:e februari till och med 13:e mars. Leverans sker under vecka 16.

 • Vi har som mål att arrangera en deltävling i Värmlandsserien för MTB XCO. Till detta kommer vi söka föräldrar som kan ställa upp som banbyggare, funktionärer, sekretariat med mera under en dag i maj/juni. Det betyder mycket för barnen att få testa att tävla och är extra kul på hemmaplan men även för vuxna så är det ett lättsamt och kul sätt att tävla.

 • Enduro kommer att ordna en träningstävling här på hemmaplan under säsongen.

 • Vi har som ambition att genomföra minst en dagsutflykt till tex Hjulsjö.

 • Vi har preliminärbokat datumen 19-21/8 för ett föreningsläger i Trysil. Upplägget kommer att vara detsamma som tidigare där föreningen ordnar gruppbokning av boende. Kostnaden för boende subventioneras av klubben, men en del av lägret bekostas av varje deltagare. Stugvis ordnas sedan gemensam mat och eventuella aktiviteter. Detta läger är prioriterat för våra barn/ungdomsgrupper men en ren vuxenstuga finns som vanligt där motionsledarna kommer ha förtur.

 • Karlstad XC, Värmlands största cykelfest, och den inkomstkälla som gör att vi inte behöver sälja lotter, Restaurangchansen och liknande under resten av året, hålls på Skutberget lördag 3/9. Till detta arrangemang krävs att alla medlemmar bidrar. Under året kommer mer info, men boka redan nu i den helgen för bygge, genomförande och rivning/städning efteråt. Vill du själv köra loppet – kul, gör det! Det finns arbete som man kan bidra med både innan och efter själva loppen.

 • Vi kommer inom kort att erbjuda ledare kurs i HLR och 1a hjälpen med hjälp av Räddningstjänsten och lite senare grundläggande cykelmek tillsammans med Team Sportia. Team Sportia kommer även att erbjuda oss en klubbdag/kväll i butiken under säsongen för gemensam shopping och inspiration.

 • Vi fortsätter med de uppskattade ledarutbildningarna som hålls av Värmlandsidrotten. Vi ser fram emot att dra igång! Som alltid behövs fler som hjälps åt för att kunna genomföra allt vi önskar så tveka inte att höra av er ifall ni vill hjälpa till i det lilla eller stora. Hoppas vi hörs eller ses ute i skogen snart! 


Hälsar gör OK Tyr Cykels Sektionsledning
Martin Nytomt, Sophia Myhr, Mattias Hammarsten och Henrik Eldh

Klädprovningen flyttas en vecka

07/02/2022

Nu på tisdag, den 8 februari, skulle det ha varit provning av orienteringskläder i Tyrstugan. Den flyttas fram en vecka på grund av försenade leverans från Trimtex.

Hitta ut på hemmaplansläger 19 februari

05/02/2022

Tyr ordnar hemmaplansläger för äldre ungdomar, juniorer och seniorer lördag den 19 februari. Anmäl dig redan nu via länk längre ner i texten.