Tre äldre män sitter på en stenhäll med kaffe och en karta

Hittaut Karlstad & Hammarö

Leta checkpoints och upptäck nya platser med Hittaut. En gratis friskvårdsaktivitet där du med hjälp av karta (på papper eller i appen) letar dig fram till nya intressanta platser i jakten på 'checkpoints'.

Det finns checkpoints i fyra olika svårighetsnivåer och de är placerade i stadsmiljö, parker, bostadsområden och tätortsnära skogar. Hittaut är tillgängligt dygnet runt under sommarhalvåret så du kan ge dig ut när det passar dig. Du kan delta på egen hand eller tillsammans med andra.

Välj om du vill gå, springa, cykla, åka skateboard, inlines eller något annat. Vissa checkpoints är placerade längs asfalterade eller hårt packade grusvägar, för att vara tillgängliga med barnvagn, rullstol, permobil, rullator, cykel eller liknande. Dessa är märkta med en hjulsymbol. Varje checkpoint är markerad i terrängen med rosa Hittaut-logotyp, nummer och bokstavskod.

Skapa ett Hittautkonto och registrera koden på de checkpoints du hittar. Då är du automatiskt med i utlottningen av priser. Om du vill kan du utmana en vän, granne eller kollega i Hittaut och följa resultatet i topplistorna på hemsidan. Känner du dig osäker på din orienteringsförmåga? Ingen fara, börja med gröna checkpoints – det är dom lättaste. Du kan även aktivera mobilens GPS och ta hjälp av den i appen.

Besök hemsidan för Hittaut i Karlstad & Hammarö för att komma igång.

Kontakt

Ni kan nå klubbens ansvariga via friskakarlstad@oktyr.se eller karlstad@hittaut.nu