Friska kör igång igen!

Publicerad 05/04/2019 av
Friska Karlstad och Friska Hammarö startar för säsongen 1/5. Nytt för 2019 är att vi har anslutit oss till SOFT:s koncept ”Hitta Ut”, som kommer att ersätta vårt eget ”Stolpjakten”.

I stort sett kommer Friska att fungera precis som vanligt under namnet ”Hitta Ut”, men med några få förändringar. Läs mer under FAQ nederst.

Närmare 50 orter i Sverige är nu anslutna till Hitta Ut-konceptet och den gemensamma hemsidan och appen. Den som vill leta checkpoints registrerar sig enkelt på hemsida eller i app och får då tillgång till alla orternas kartor digitalt. På hemsidan finns under hela säsongen uppdaterad statistik som är enkel att se per ort eller för hela Sverige. Även våra grannar Kil och Forshaga ansluter sig 2019. Skattkärr och Molkom också, med dom har vi samarbete kring bidragsansökningar bland annat.

2019 kommer Friska Karlstad och Friska Hammarö att finnas med på en karta, istället för två som tidigare. På ena sidan finns 120 checkpoints i Karlstad och på andra sidan 70 checkpoints på Hammarö. Precis som tidigare finns det fyra svårighetsgrader (grön, blå, röd och svart) men nytt för 2019 är att de checkpoints som är tillgängliga med hjul (rullstol, cykel, barnvagn) är markerade med just ett hjul. Hopvikt har kartan två framsidor, en Karlstad och en Hammarö. Kartorna kommer att finnas på kontaktcenter, KMTI och Friskis i Karlstad samt på kontaktcenter, Kilenegården och Hammarö arena på Hammarö. Vi har beställt extra kartställ och bordsställ som går att placera ut på andra ställen där vi vet att många efterfrågar kartan, vill du ha ett ställ så hojta gärna till!

Alla checkpoints kommer att finnas med på kartorna från starten, så det blir inga extrakartor. Däremot kommer inte alla checkpoints att sättas ut samtidigt, utan fördelas på månadssläpp enligt:

1/5 huvudsläpp – 60 CP Karlstad och 40 CP Hammarö

1/6 månadssläpp Karlstad 20 CP

15/6 månadssläpp Hammarö 10 CP

1/7 månadssläpp Karlstad 20 CP

15/8 månadssläpp Hammarö 10 CP

1/9 månadssläpp Karlstad 20 CP

15/9 månadssläpp Hammarö 10 CP.

Vi har fått bidrag från kommunerna för 2019 och vi har ett antal annonsörer samt en huvudsponsor (NWT). Här finns jättestor potential till nästa år, då Hitta Ut har ett upplägg som medger mer försäljning av annonser och anordnande av aktiviteter.

Vi som jobbar med detta är dels Friska-kommittén: Sandra Hane, Ann-Sofie Hultsved, Magnus Albinsson och Ida Svensson, men också motionskommittén, fredagsvandrarna, juniorer och seniorer samt några andra i föreningen som klivit fram och gjort insatser. Utan ett så bra samarbete hade den här omställningen blivit väldigt svår, men tack vare det stora engagemanget har det fungerat väldigt bra. Du som har frågor, eller vill hänvisa någon till oss kontaktar Friska-kommittén på karlstad@hittaut.nu

FAQ:

Vart registrerar jag mig?

All information finns på hittaut.nu, du kan registrera dig där, eller i appen Hitta Ut.

 

Kommer Friska att kosta något?

Nej, 2019 är del helt gratis.

 

Kommer man att kunna vinna priser?

Ja, det kommer att delas ut priser bland de som registrerar checkpoints.

 

Varför heter det inte längre Stolpjakten, och stolpar?

För att kunna ansluta till Hitta Ut behövde vi släppa varumärket Stolpjakten. Från och med nu heter det Hitta Ut, och kontrollerna heter checkpoints. Friska finns dock kvar som paraplybegrepp och som kommitté, och eget bolag.

 

Så det kommer inte att finnas stolpar i skogen?

Jo, våra checkpoints är även 2019 de trästolpar som använts tidigare.

 

Blir det några kartsläpp?

Nej, inte så som tidigare, Alla checkpoints finns med på kartan från start, även om vissa placeras ut och ”släpps senare” under namnet ”månadssläpp”

 

Vart vänder jag mig med frågor?

Kontakta oss på karlstad@hittaut.nu

 

Hemsidan för Friska, finns den kvar?

Den pekar direkt till hittaut.nu

 

Facebook då?

Jajamensan, Facebook-sidan lever vidare.

Över 2500 starter i Swedish League

08/04/2019

Annichen - Säffles bästa någonsin

02/04/2019

Hon blev Annichen med hela svenska folket - och är Säffles framgångsrikaste idrottare genom tiderna.