Nyheter och information januari

Publicerad 20/01/2019 av
Nytt år och ännu ett par månader kvar innan 2019 års säsong drar igång på allvar i skog och mark. Vår kalender är däremot lika fullspäckad som vanligt, med inom-och utomhusträningar, skidläger och föreningsarbete.

Söndagen 13 januari genomförde styrelsen och representanter från kommittéerna ett planeringsmöte där vi gick igenom våra preliminära mål och planer för 2019. Det krävdes fyra timmar bara för att sammanfatta alla planer och idéer!

 Ett litet axplock av det som är nytt för 2019:

  • Friska Karlstad får en nystart. Istället för Stolpjakten kommer vi i är att nyttja SOFTs Hittaut-koncept.  Det innebär t ex att smartphone-appen återkommer,
  • Swedish league. Vi deltar som arrangörer av en tävlingshelg på internationell nivå.
  • Tyrstugan – arbetsgrupp som ska utreda och föreslå hur Tyrstugan fungerar 2025?
  • MtbOrientering synliggörs med strukturerade träningar, tävlingsarrangemang och möjlighet att låna utrustning för Prova-på.
  • Karlstad XC. Satsning på att växa vår cykeltävling ytterligare och slutligt etablera den som en av de stora nationella cykeltävlingarna.
  • Registerutdrag. Som ett led i vårt arbete med Trygg förening skall Ungdomsledare från 2019 visa upp ett Begränsat registerutdrag.
  • Medlemsavgift. Nytt betalsätt för medlemsavgifter via Idrottonline. Detta betalningssätt kommer troligen även omfatta vissa andra avgifter under året.

Arbetet går nu vidare i kommittéer och valberedning för att förbereda inför årsmötet.

 Närmaste månaderna

Några viktiga hålltider i föreningsarbetet

10 februari.  Kommittéernas förslag till verksamhetsplan och budget till styrelsen.

10 februari. Förslag(motion) till årsmötet från medlem skall vara styrelsen tillhanda

17 februari. Förvaltningsberättelse och räkenskaper för 2018 klara för revisorsgranskning.

3 mars. Verksamhetsplaner, budgetförslag och valberedningens förslag inför årsmötet publiceras.

10 mars. Årsmöte! 

Har du frågor, eller är du intresserad att hjälpa till i föreningsarbetet eller som ledare så tveka inte att höra av dig till styrelsen eller direkt till någon av kommittéerna.  Kontaktinformation hittar du här på hemsidan.

/
Styrelsen

 

Första anmälningarna

22/01/2019

Två tvillingpar var först ut att anmäla sig sig till Swedish League i Värmland 13-14 april.

Swedish League 13-14/4 - fina tävlingar i läcker terräng

16/01/2019

Den 13-14/4 arrangerar Tyr tillsammans med OK Älgen, Säffle OK och Skattkärrs SOK två Swedish League deltävlingar - medeldistans på lördag och långdistans på söndag. Banläggarna lovar utmanande banor i fin terräng.