Miniatyrerna 2021

Publicerad 17/01/2021 av
Om några månader hoppas vi köra igång med Miniatyrerna igen. Vi vänder oss till barn födda mellan 2013 och 2016 som vill ha roligt i skogen, lära sig orientera och lära känna nya kompisar.

Med rådande pandemi går det inte att säga säkert hur årets upplaga kommer bli, men vi planerar för att kunna genomföra Miniatyrerna med anpassningar likt vad vi gjorde 2020. Vi kommer att öppna anmälan i mars men med reservation för att förutsättningarna kan komma att ändras.

Försommarens Miniatyrer planeras pågå under 5-6 veckor (onsdagar) med avslutning innan skolavslutningen i juni. Höstens Miniatyrer planeras under 5-6 veckor (onsdagar) med start efter skolstarten i augusti.

Barnen kommer att delas in i olika grupper. Antalet grupper och storleken på grupperna beror på tillgången av ledare. Har du som förälder möjlighet att ställa upp, så ange det i anmälan. Utan er - inga Miniatyrer.
 
Uppgifter som kan vara aktuella för en ledare är:
Lägga en bana
Sätta ut / ta in kontroller
Hjälpa till att passa kartan
Leda en uppvärmningslek
Hålla koll på närvaro
Fixa frukt

En ledare behöver inte ha några direkta orienteringskunskaper, utan bara tycka om att vara ute i skogen med ett gäng härliga ungar, som nästan uteslutande har en förälder med sig. Antalet ledare är självklart en avgörande faktor för hur många barn vi klarar ta emot.

Har du frågor skickar du ett mail till miniatyrerna@oktyr.se så svarar vi.

Tyrpremiär för dagledig på Sörmon

19/01/2021

På tisdagen var det premiär för OK Tyrs träning för daglediga på Norra Sörmon. Ikväll återanvänds träningen under Träna med Tyr och för den som vill går det att springa banorna när som helst fram till söndag som veckans bana.

Tour Tyr vid Välsviken

15/01/2021

Välkomna till ett snöigt TourTyr vid Välsviken söndag 17/1. Parkering och start är Välsviken station.