Sekreterare sökes

Publicerad 05/05/2022 av
Är du nyfiken på att prova på Styrelsearbete eller vill engagera dig i klubben men känner att du inte är så insatt i våra sporter? Styrelsen i OK Tyr söker just nu en sekreterare för 2022 och vi vill gärna fylla den platsen så snart som möjligt.

Styrelsens arbete i stort

Styrelsen ansvarar för den övergripande strategin och driften av föreningen. Exempelvis hålla ihop planering av verksamhet, representera föreningen externt tex kommunen, uppföljning av projekt, ekonomi, avtal, arrenden, anläggningar, marknad, bidragsansökningar mm.

I och med att vi numera är en sektionsförening ligger mestadels av det sportsliga arbetet inom Orienteringssektionen och Cykelsektionen och leds av respektive ledningsgrupp. Det innebär att för att vara med i styrelsen krävs inte stor erfarenhet av sporterna utan att andra egenskaper är viktigare.

Rollen Sekreterare
Att vara sekreterare innebär att i huvudsak ansvar för att:

  • Att protokoll förs under våra möten
  • Se till att föreningens handlingar hålls ordnade och förvaras på ett betryggande sätt.
  • Årligen upprätta förslag till verksamhetsberättelse för föreningen (med hjälp av övriga styrelsemedlemmar)

Sekreteraren är ordinarie ledamot i styrelsen med full rösträtt och deltar i diskussioner och strategiarbete.
Rent praktiskt innebär det ca 10 möten per år. Möten kan både vara online och fysiska. Styrelsemöte sker normalt kring den tredje söndagen varje månad med undantag från juli styrelsen tar semester.

Förutom arbete med möten och lite efterarbete med tex signeringar osv, har sekreteraren inga ytterliga uppgifter. Vill man göra mer så finns det såklart inga begränsningar.

Vem är det vi söker?
Du gillar struktur. Du förstår att ha koll på protokoll och handlingar är en viktig framgångsfaktor. Du är en glad person som kan engagera dig några timmar i månaden.

Är du intresserad av rollen, vill veta mer eller har förslag på någon som passar, tveka inte att höra av dig.


Martin Ljungberg
0703-295979
ordforande@oktyr.se

OK Tyr på 10-mila

07/05/2022

Nu är det dags för årets 10-mila. Följ våra lag, på plats, via våra sociala media och liveresultat på nätet

Tyr-lagen på 10-mila

01/05/2022

Nyheten är uppdaterad 7 maj med de senaste ändringarna i herrlagen. Tyvärr har vi fått flera återbud så vi har stuvat om ganska mycket i lagen. Läs nedan hur de kommer springa i natt.