Sixten och Adam bäst på att jaga skinkan

Publicerad 03/12/2023 av Olov Öström
Det krävdes stor vetskap om sin egen förmåga för att vinna skinkan i året Skinklopp. Sixten Westlund och Adam Nyman var blott 9 sekunder respektive 22 från att pricka rätt mellan den verkliga och uppskattade löptiden.

Det bjöds på ett riktigt trivsamt arrangemang vid Tyrstugan. med bra banor och god julmat, när traditionella Skinkloppet avhölls under söndagen.
Förutom Sixtens och Adams goda kunskaper om sin egen förmåga belönades även Anton Jonsson för sin. Anton kammande hem en flaska glögg efter att ha sprungit snabbast på långa banan och bara räknat fel på sin idealtid med 52 sekunder.

Nästa år arrangeras Skinkloppet (första söndagen i december) av Karin Moodh, Anna Weckner Westlund, Adam Nyman, Colin MCintyre och Lise Winberg Olsen.
En delvis nya regel om vilka som arrangera nästkommande år infördes till den här gången. Tvåorna på svart-orange bana samt två personer som via lottdragning bland de tre från slutet i resultatlistan får arrangera nästa gång.
24 personer sprang året Skinklopp. Det fina arrangemanget förtjänar fler deltagare. Nästa år hoppas vi på det dubbla antalet deltagare.

Stort tack till Stina Granefelt, Wilma Jonsson, Linn Nilsson och Bengt Johansson samt det rekordunga sekretariatet bestående av Olle Granefelt och Andrea Abadzhieva för att ni ordnade det hela på ett så trivsamt sätt.

Resultat Skinkloppet 2023

Problem med trycket på din Tyr dunjacka?

06/12/2023

Trimtex erbjuder att trycka om jackorna, se nedan. Meddela Tone Hallan Hollowell innan 2023-12-20. Vi kan skicka in jackorna för tryck under april.

Dags att jaga julskinkan

29/11/2023

På söndag är det dags för en fin Tyrtradition - Skinkloppet. Gissa din tid på banan och försök nå målet så nära den tiden som möjligt utan att ta hjälp av klockan. Vinnarna kammar hem en skinka. Några som inte vinner får arrangera nästa år.