Guldfest på tisdag vid Tyrstugan

Publicerad 08/09/2024 av Olov Öström
Grattis säger vi till Tuva Henricsson, Julia Forsgren och Izabella Ljungberg som överraskande vann SM-stafetten för D20.

Det blev en rejäl skrällseger när SM-tävlingarna i Sörmland avslutades på söndagen med stafetterna. OK Tyr unga lag tillhörde knappast förhandsfavoriterna.
Men som Tuva, Julia och Izabella överraskade!

Ett stabilt lopp av Tuva på startsträckan följdes av en toppinsats av Julia på den andra sträckan då hon förde upp laget till en tredje plats.
Det var dukat för medaljfest med säkra Izabella på sista sträckan. Hon gjorde ingen Tyrfan besviken utan sprang om och förbi de båda framförvarande lagen OK Skogshjortarna och Västerviks OK. Segermarginalen skrevs til nio sekunder.
Det var över 30 år sedan OK Tyr senast vann ett SM-guld i stafett.
Det ska naturligtvis firas. På tisdag i samband med Sparvkavlen vid Tyrstugan hyllas guldtrion med ett tårtkalas.
Kom och fira - och prova samtidigt på att känna hur det är att springa stafett.
Sparvkavlen är en stafett som är öppen för alla Tyrmedlemmarna. Sträckorna är korta. De två första har svårighetsgrad vit till gul. Slutsträckan är violett till svart beroende vilken längd man får. Det kan vara bra att ha med stödljus för deltagarna på sista sträckan. Banorna är 1,6 till 3 km.
Samling för anmälan 17.30. Start kl 18.
Efteråt blir det korvgrillning alternativt hamburgarbrassning. Det i kombination med tårtkalaset är förstås svårt att motstå. Häng på för att gratta guldtjejerna!


Bilden: Guldtjejerna: Tuva Henricsson, Julia Forsgren och Izabella Ljungberg (foto Jenny Nilsson).

Folkfest och firande vid Sparvkavlen

11/09/2024

Vilken härlig fest det blev i samband med Sparvkavlen vid Tyrstugan på tisdagskvällen. Guldtejejerna från SM-stafetten firades och sen sprang görmånga Sparvkavlen.

Dags för höstens höjdare 25-manna!

03/09/2024

Det är en dryg månad kvar till höstens höjdarhelg 25-manna och det är dags för anmälan. Klubben ordnar med resa hela helgen, så tveka inte att hänga på! Vi behöver din anmälan absolut senast 15 september.