Izabella tog SM-guld på natten - och Anton brons

Publicerad 13/04/2024 av Olov Öström
Vilken succé det blev för Tyrjuniorerna vid natt-SM på fredagskvällen! Guld till Izabella Ljungberg i D18 och brons till Anton Jonsson i H18.

Detaljrikt, allt såg lika ut och därmed blev det ett riktigt svårt natt-SM i Sörmland med många som bommade mycket, men inte Izabella och Anton.

- Jag hade inte så stora förväntningar. Det var ju min första SM-tävling som junior. Så när jag kom i mål och ledde blev jag nästan chockad, berättar Izabella.

Hon vann sitt första juniorguld med drygt en minut tillgodo på Freja Hjerne, Tumba-Mälarhöjden. Trea var Tillia Olsson, Uddevalla.

Izabella är erkänt duktig som nattorienterare.

- Jag har alltid gillat nattorientering. Det är en extra utmaning att springa när det är mörkt.

I H18 hade Anton en hård fajt med två killar från Göteborg-Majorna: Ludwig Rosén och Ola Leire.

Ludvig tog guldet. Anton var distanserad med två minuter och hade sen ett gott avstånd ner till fyran. Så bronsmedaljen var aldrig hotad.

- Det var verkligen inget perfekt lopp men jag är supernöjd med resultatet. Banan var en stor utmaning och rolig.

För Antons del har säsongen börjar synnerligen stabilt och bra. Han var tvåa och fyra på de två första Swedish league-tävlingarna i Skåne.
Julia Forsgren gjorde också ett bra nattlopp. Hon slutade på elfte plats i D20.
I Stigtomtakavlen under lördagen och söndagen hade Tyr med ett dam- och ett herrlag. Damerna blev 36:a efter att Julia gjort en toppinsats på den tredjesträckan, dvs första dagsträckan där hon var sträckfyra. Herrlaget kom på 69:e plats.


195 stolpar att leta efter i Hittaut

25/04/2024

På fredag den 26/4 startar Hittaut-säsongen i Karlstad-Hammarö. 195 kontrollstolpar finns då att leta rätt på. De är placerade på tio olika områden.

GTS-gruppen drar igång för året

07/04/2024

Träningsgruppen GTS är till för dig som kan lite orientering och vill ta nästa steg. Namnet GTS står för "Grön Till Svart", vilket är ytterligheterna i orienteringens svårighetsnivåer. Oavsett din nuvarande nivå kan du ta ett steg till. ALLA är välkomna.