Tyr tillbaka i högsta divisionen

Publicerad 01/09/2013 av
Tyr är tillbaka i A-divisionen i Värmlandsserien, där klubben hör hemma. Det blev en klar seger i B-gruppen trots klent deltagande från klubbmedlemmarna.

Ska Tyr vinna A-gruppen nästa år krävs ett betydligt större engagemang.

Nu var det bara ett 30-tal tyrare som sprang, att jämföras med de två toppklubbarna i A-divisionen, Kil och Västvärmland, som hade dubbelt så många löpare trots att de har färre orienterare i klubbleden.

Av de tolv klubbar som totalt deltog i Värmlandsserien var det bara OK Djerf som hade sämre grundpoäng. Tyr hade 61 poäng. Det kan jämföras med Viking, Örnen och Fryksdalen som hade 300 i startpoäng, en poäng som bygger på hur många löpare man har till start i förhållande till antalet registrerade.
Om alla registrerade löpare springer får man 200 i startpoäng. Maximalt går det att få 300 poäng. 
Tyr lämnade alltså 239 poäng i handikapp till seriekollegorna Fryksdalen och Örnen.
Nu sprang de förhållandevis få Tyrlöpare som var med riktigt bra. Bara på damernas bana två och herrarnas dito kapade Tyr åt sig 235 poäng av de 645 vi tävlade oss till.
Tyr tog också fem bansegrar: Linda Take (D1), Elisabet Öström (D2), Linda Gustafsson (D3), Sixten Westlund (H2) och Mattias Hane (DH6).

Orienteringsbesök från Girona i helgen

02/09/2013

I helgen får vi besök av 12 orienterare från klubben Aligots i Girona. Det var de som arrangerade en träningshelg för oss ungdomar i våras och nu gör de ett första besök i Karlstad. Riktigt roligt!

Nu är det dax att anmäla sig till 25-manna

01/09/2013

Höstens roligast stafett rycker allt närmare, 25-manna! Den 12 oktober åker vi med tre eller fyra lag till Brunna i Upplands Bro för att kämpa för Tyrs färger. I dagsläget är det 67 intresserade löpare och 11 som eventuellt kan komma med. Och det är många som inte meddelat sitt eventuella deltagande. Kan vi bli fyra lag i år?